Cimlerim son zamanlarda kotulesmeye basladi
Merhabalar foruma yeni uye oldum bahceli bir eve tasininca bahce konularida hobim oldu oncelikle tum yazilarinizi zevkle okuyorum hic birsey bilmiyorken biraz bir seyler ogrendim sayenizde ve hocalarimizdan ama is uygulamaya bilgisiz oldugum icinde caresiz kaliyorum
Kisaca resimlerde gordugunuz bahcemin bir bolumu ve bahcemin drenaji cok iyi yapildi. 12 gunluk tatil donusunden sonra bahcemde belli bir bolgede soluk ve sanki curume basladi hemen cimleri biraz kaldirdigimda alttaki topragin yogun dere kumu ile kapli oldugunu ve cok kuru oldugunu gordum daha derinlere bakmadim ama cimlerin koklerinde bozulmalar vardi sanki birde yesil cok kucuk topcuklar gordum elinizle sikinca patliyor ne oldugunu bilmiyorum aklima takilanlar sunlar kok curugu mantar olabilir veya nematodmu acaba yoksa cim altinda zararli boceklermi yapiyor bunu en son olarak o kisma sulama sistemim azmi suluyor olabilir. Kisaca o bolumler nedense cok sert yani toprak cok sert ve kati durumda. Degerli goruslerinizi rica ediyorum
|