Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34
Arkadaşım kamil merhaba
Fidanlarımız aynı yaştı çokta güzel gözüküyorlar tebrikler.Ben bu yıl işi biraz sıkı tuttum Humik asit,komposrt,ahır gübresi,leonardit,enzim,em-A vs. bakım programını organik maddece zengin tuttum benim fidanlarım'ın boyları şu anda 3-3.5 metre oldular ve daha rüzgardan kırılan bir tane fidan yok (kuzey ve güney hakim rüzgarlar olmasına rağmen gerçi sizin oranın rüzgarları daha şiddetli olabilir orasını bilemem)
Nisan ayında fenni gübre olarak azot uygulaması yaptınız mı ?
AGROCHEM - RNLERMZ GENEL
Bu dönemde ben 0-0-25-17s (25 potasyum 17 kükürt) 20 litrelik sıvı damlama sulama gübresi aldım bu hafta uygulayıp fidan gelişimlerini durdurmayı ve gövdeyi sertleştirmeyi planlıyorum.Toprağımın bir bölümü sizin kisi gibi killi ve ph 7.99 ben bahçe kurarken 10 dönüme 700 kilo toz kükürt attım ancak bu sıvı gübrenin ph 'ınıda düşürmesinde faydalı olur umarım.
Eklenti 433738
Bu fidanın boyu 2.90 cm idi.
|
Syn aviator34,
Çok teşekkür ediyorum.Söylemeden geçemeyeceğim Cevizleriniz bir harika gözüküyor.Açıkçası sizin kadar güzel bir bakım yaptığımı söyleyemem.Bu sene diplerine 1 traktör keçi gübresi ile yaprak gübre uygulaması dışında bir şey yapmadım.Rüzgara gelince aşırı bir rüzgar yok.Yalnız benim dayamalar 1 mt.Fidanlar üç metre.Tabi lider daha genç.Aşırı rüzgarda dayanamayıp dayamanın sonundan (yani 1 MT) çıt kırılıyor.