Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe
Eklenti 433935
Eklenti 433936
Çılgın italyan gelenekseli. İkinci senesinde yerelleşmede iyi performans gösteriyor. Çok dayanıklı, dalında iyice olgunlaştığında aroma ve lezzet bakımından başka bir çok çeşidi geçiyor. Verim arttığında sanırım kalsiyum ihtiyacı da artıyor. Bir kaç domateste dip çürüklüğü oldu. Dikim öncesi ona göre tedbir almalı.
Eklenti 433937
Bu da sessiz sedasız devam eden projelerden biri. Sarı santini'den türedi. Dördüncü senesinde seleksiyonlar sonrası ortaya çıkan böyle bir şey oldu. Her bir domates yaklaşık yumurta iriliğinde. Bir salkımda kaç tane var sayamadım. Üç yıl daha seleksiyona devam. Bu bitkiden devam edeceğim.
Eklenti 433938
Bu yerli bir çeşit. Bendeki ilk senesi, köydeki bir komşudan almıştım. Domatesler muhteşem. Çok dayanıklı, lezzetli ve kokulu. Kökenini henüz araştıramadım. Her bir domates ortalama 600gr geliyor.
|
Seleksiyon derken, elle mi dollemi yapiyorsunuz? Yoksa domateslerde degisim olmuyor diye biliuorum

.