Orkideme yardım eder misiniz?
Herkese merhaba,
Yaklaşık 10 gündür her gün forumu okuyorum ve buradan öğrendiklerim ile orkidelerime bakmaya çalışıyorum. Bir cesaretle bende size orkide maceramı anlatmak ve minik orkideme çare bulmamda bana yardımcı olmanızı istiyorum.
Orkide çiçeğini çok sevmeme rağmen orkide ile tanışmam yaklaşık 7-8 öncesine dayanıyor. Lise arkadaşım evime ziyarete gelirken bana üzerinde bembeyaz çiçekleri olan bir orkide getirdi. Ama orkideyi arabadan indirirken düşürmüş. Gerçi görüntüde bir hasarı yoktu. Kısa bir süre sonra orkidem çiçeklerini dökmeye başladı çiçek sapları kurudu ve ortaki yaprakları elimde kaldı. Zavallı orkide hem düşmüş hem mekan değiştirmiş hemde bir aceminin ellerinde yaşamaya çalışıyordu ama ancak bu kadar dayanabilmişti. O kadar üzülmüştüm ki ama yapacak bir şeyde kalmamıştı. Zaten orkidelerin çok zor bakıldığını da duymuştum Orkidemi kapalı balkona çıkardım ve yaklaşık 10-15 gün hiç sulamadım. sonra orkidemin dibinde bir kıpırdanma gördüm acaba buda ne derken en alt yaprağının üstünden de yeni bir yaprak verdi. Bir süre sonra dipten çıkan yavrunun kendi köklerininde oluşması ile geçen hafta orkidemi ayırdım. Zaten dipten çıkan kendi köklerini de oluşturmuştu. Ama aradan çıkanda henüz kök yok. Size fotoğrağlarını gönderiyorum.
Bu arada sanki orkide uzmanıymışım gibi 30-35 gün önce bir yapı markette ölüme terk edilmiş çiçeklerinin hepsi saksınına ve sarı olduğu jelatine dökülmüş 1 tane çiçeğinide düşürmek için beklemekte olan bir orkideyi kaptım eve getirdim. Forumdan öğrendiklerimi uyguladım ve sanırım bu misafirimde bana teşekkür ediyor üzerinde çiçek tomurcuğu olduğunu düşündüğüm kabarcıklar verdi. Onların da resmini gönderiyorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
1. Resim Zavallı annecik
2. Resim Annecikteki köksüz bebek orkide
3. resim kendisi köklenen ve ayrılan orkide
4. ressim yeni aldığım orkidedeki yeni yaprak
6. resim yeni aldığım orkidedeki çiçek olduğunu düşündüğüm tomurcuklar
|