View Single Post
Eski 15-08-2013, 19:08   #10
ferhat kara
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2013
merhabalar herkese hayırlı işler
Kırklareli Tekirdağ Çanakkale taraflarında ceviz yetiştirmeyi planlıyorum.Yaklaşık 50-100 dönün arası bir tarla olacak.Fakat açıkçası bu sektörden çok uzağım.Kafamda bir takım soru işaretleri var yardımlarınız için şimdiden ***
1-Bahsettiğim bölge için doğru ceviz cinsi hangisidir.Veya herhangi bir bölgede tüketim verimlilik ve kolay pazar bulma açısından nerede ve hangi CİNS CEVİZ yetiştirmem gerek
2-Yukarıda yazılanları da 3,5 5 7 metre aralıklarından bahsediyor benim gördüğüm bildiğim cevizler için bu mesafeler de ancak kaysı olur elma olur.bu nasıl bir cevizcinsi.
Ben Yaklaşık 10x15 metre olarak düşünüyorum ve 15 metrelik mesafelere bir sıra selvi fidanı dikmeyi düşünüyorum sizce olur mu cevize zarar verir mi. Veya başka önere bileceğiz bir ağaç varmı.
3-Şu an bir çok kişi devlet teşvikleri ile birlikte ve kendi imkanlarıyla bu işi yapmaya başladı.Uzun süreli planlanmiş bir yatırım şu anki fiyatlarla ile tüketim ve üretim değerleri ile hesap yapılıyor.10-15 sene sonra aynı üretim olmayacak bu günün kat kat fazlası üretim olacak.
bu durum fiyatları ne kadar etkiler.Pazar bulmayı zorlaştırır mı.Yoksa gerçekten cevize aşırı bir ihtiyaş mı var

yardımcı olmak isteyen Abiler ve arkadaşlar ile bire bir konuşmak fikir almak isterim
0532 153 02 48

herkese bol kazançlar

ferhat kara Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön