View Single Post
Eski 15-08-2013, 01:51   #725
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Alıntı:
Oluşturmaya çalıştığımız budama şekli 2 ya da 3 katlı modifiye lider.Uygun mudur?
Kapama bahçeler için en uygunu modifiye lider dallı sistem. Şimdilik daha uygun bir sistem olmadığı için bence uygun.

Yalnız resimlerden gördüğüm kadarıyla pek modifiye lider sistemi uygulanmamış yani lidere liderlik verilmemiş fidanlar göble sistemini almış gibi,umarım ben yanılıyorumdur.

Örneğin şu resimlerdekiler goble olmuş.

Name:  sık dikim.jpg
Views: 19658
Size:  68.2 KB

Ama geç kalınmış değil, ilk bahar budamalarında lideri seçip diğerlerine yapılacak müdehalelerle düzelebilir.

Alıntı:
Kalıcı olucak olan ağaçların dallarında sert kesimler % 50 civarı yapıp büyümeye teşvik edip,,çıkarılıcak olanları da %20 civarı uç alma yapıp durdurmalı mıyım?
Hayır hayır bunu yapmayınız, sert budamalarla yeşil aksamı çalıştırırken gelişimi de biraz yavaşlatmış oluruz, Aynı zamanda meyva tutumunu düşürmüş oluruz, bunu önermem, ağaçın gelişimine göre budamada karar verilmeli, iyi gelişim gösterenler daha az, zayıf gelişim gösterenler biraz daha sert budama yapılabilir,, bilhassa meyvaya yatan ya da yatırılan ağaçlara sert bir budama kesinlikle önermem.

Benim kalıcı ağaçlara taç şekillerine şimdide dikkat ediniz dememdeki maksat bahçenizin sık dikimden ağaçların güneş isteğinden dolayı yandallarınızın dikine gelişim gösterirler ve ileride diğer ağaçları çıkardığınız da taç yapıları bozuk olabilir, daha gençken dallar inceyken şimdiden bunları diğer ağaçlar yokmuş gibi dalların açılarını bağlayarak çekerek acı kazandırırsan ileride de çok fazla müdehale etmeden taç yapısıyla uğraşmazsın demek istedim.

Alıntı:
Mart ayında budama zamanı geldiğinde yakın çekim fotoğraf yüklesem üzerinde işaretleme yapabilir misiniz?
Tabi ki yaparım ama fotoğraflardan her şeyi çok iyi göremeyebiliyoruz en güzeli budayıcı ağacın başına gelerek ağacı görerek gelişime karar verip uygulama yapması en doğrusu olur.
...

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön