5 Ağustos 2013'te herkesin bildiği marketlerde ve İnternette satılan bonsai ekim kiti satın aldım. Tohumumu 24 saat suda beklettikten sonra ektim. Hiç bir bilgim olmadığı için ne yapacağımı bilemedim ama bir yerinden başlamam gerekti. Ben bu işi ofiste yapıyorum ve daha fıstık çamı kapalı ortamda yetişir mi yetişmez mi onu bile bilmiyorum.
Lütfen bilgilerinizle beni yönlendirin.
6 Ağustos 2103
Tohumumu toprağın biraz altına ektim (pakette 2mm yazıyordu) ve suladım. Suyu normal şaşal şişeyi saksıya gezdire gezdire boşalttım.
Saksıyı 5 gün ofisten hiç çıkarmadım ve 4 gün boyunca sulamadım. Aklım hep ofisteki klimanın havası ağacın çıkmasını engeller mi sorusu vardı ki hala var.
12 Ağustos 2013
Şirketin öğle yemeği saatinde yangın merdivenine kitap okumaya giderken saksıyı da yanımda götüreyim dedim ki direk güneş görsün. Bunu her gün yapmaya karar verdim.
Ve bugün 14 Ağustos 2013
Saksıdan yeşil bir şey göründü : )
Şimdi Bonsaim gece normal oda sıcaklığında iç ortamda duruyor. Öğlen saat 12.00’da yangın merdiveninde güneşe koyuyorum. Akşam 16.30’da yine geri içeri sokuyorum. Bu saatler arasında açık havada güneşi direkt alıyor. Saat 17.30’dan hava kararana kadar da ofisin içinden akşam güneşini görüyor.
İki günde bir az suluyorum. Su yüzünden toprak çok birbirine yapışıyor, ben de arada kürdanla toprağı ufak ufak oynatıyorum.
Sizce bu şartlar uygun mudur?