View Single Post
Eski 13-08-2013, 15:36   #1063
Ç İ Ğ D E M
Ağaçsever

Ç İ Ğ D E M's Avatar

Giriş Tarihi: 27-07-2012
Mayısta seradan satın alıp büyük bir saksıya diktiğim beyaz ve pembe begonvillerim 1-2 hafta içersinde tüm çiçeklerini dökmüştü. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Bursa'da da bu yaz rüzgarlı geçiyor. 2 günde okuyabildiğim 36 sayfa forumda begonvilin rüzgar sevmediğini ve bol güneş istemesini okumam bu yaz onlardan ümidi kesmeme sebep oldu. 2 hafta öncesine kadar saksı saat 4 den sonra güneş alan batı balkonundaydı. Bana göre bunaltıcı olan öğleden sonra güneşi anlaşılan begonvile yeterli olmadı. Mayıstan beri hiç tepki vermeyen begonvilimi saat 5'e kadar güneş alan güneye bakan kapı önüne taşımaya karar verdim. Aslında gözden çıkardım diyelim.
Bu hafta sonu annemin Dikili'deki yazlığına gittim. O da heveslenip yaşamaz denmesine rağmen 15 gün önce bahçeye begonvil dikti. Tabi ben de sizlerin tavsiyeleriyle bahçenin en rüzgarsız ve en güneşli yerine dikmesini önerdim. 10 günde sürgün vermiş ve çiçek açmaya başlamış. Kıskandığımı gizlemedim bile.
Dün Bursa'ya dönünce sürprizle karşılaştım. Ümidi kestiğim begonvilim görmediğim 3 günde onlarca tomurcuk vermiş. Kışın içeri taşımak şart oldu artık.

Ç İ Ğ D E M Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön