Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi borakiris
Durbsan sıvı halde 16 lt lik pompaya 20 cc koyuyorum.
Acaba bunu mantar ilacı ile karıştırıp atsam olur mu
|
İlacın prospektüs dekara 150-200 ml önerilmiş. Bir dekara kullanılacak su miktarı sırt pompası ile ortalama 50-60 litre kabul edildiğinde, sizin pompaya en az 50 cc ilaç koymanız gerektiğini düşünüyorum.
Ben daha etkin gördüğümden, Dursban'ın etkin maddesi Chlorpyrıfos Ethyl'in tozunu kullanmayı tercih ediyorum.. Akşam üzeri çimleri çok az nemlendirip tozu serpiyor güneş doğmadan az önceye kadar bekletiyor ve ardından sulamayı başlatıyorum. Bu şekilde başta dana burnu gibi tüm toprak altı zararlıları olmak üzere çim içindeki tüm zararlılara karşı son derece memnuniyet verici sonuç alıyorum. Ancak ilaçlamayı 14 gün sonra tekrarlamak gerekiyor. 28 günden sonra yani ikinci ilaçlamanın bekleme süresi sonrasında netice alınmış ise kesiyor, zararlılar tek tük de olsa görülmesi halinde 3. ilaçlamayı da ihlal etmiyorum.
İlaçlamanın serin saatlerde, Güler hanımında belirttiği gibi akşamın başlangıç saatlerinde yapılması daha yararlı olacaktır. Sizin kurt olarak tanımladığınız zararlının ne olduğu pek bilemiyorum ama kurda kuşa yem olmamak için dana burunları gündüzden çok akşam başlangıçında aktive olmaya başlıyorlar.
Dursban'ın prospektüsünde; kuvvetli alkali karakterdeki ilaçlar hariç bilinen diğer insektisit, akarisit, fungisitlerle karışabilir deniyor.