View Single Post
Eski 11-08-2013, 23:08   #766
Soner.B
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-07-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzi Mesajı Göster
Arkadaşlar hepinize merhaba. Aranıza yeni katılmış bulunuruyorum ve yazdıklarınızı okuyunca hevesim daha da artıyor.

Daha önce hiç bitki yetiştirme tecrubem bulunmaması dolayısıyla sizlerden yardımlarınızı bekliyorum. Saksıda limon yetiştirmek istiyorum ve bir kaç gündür araştırma yapıyorum fakat çoğu yerde bilimsel açıklamalar ağır basıyor. Benim daha çok giriş aşamalarında yardıma ihtiyacım var. Acelem olmadığı için çekirdekten yetiştirmek istiyorum. Toprak saksıda yetiştirmem gerektiğini öğrendim fakat kaç tane çekirdek ekmem lazım fazla eksem zararı olur mu toprağı nereden ve hangi çeşidinden almalıyım sulamayı günlük kaç mm yapmalıyım ? kısaca bana nasıl başladığınızı söylerseniz çok memnun olurum...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
benim yukarıda danıştığım yedivereni abim çekirdekten yetiştirdi. hatırladığım kadarıyla üstünde ek herhangi birşey yapmadı (ekstradan buzdolabında bekletme veya suda bekletme vs.). Fazladan çekirdek ekmenizde hiçbir problem yok sanırsam hatta tersine çimlenme şansını artırır bizim 6-7 tane çimlenen çekirdeğimiz oldu fakat sadece 2 tanesi hayatta kalabildi:/ sadece çimlendiği zaman biraz büyüyünce ayrı saksıya alabilirsiniz. Herhangi boş saksıya ekebildiğiniz kadar çekirdek ekin toprak yapısı farketmez çimlenme sonuçta. Fakat ayrı saksıya aldığınız zaman ne gibi bir toprak yapısı gerekir açıkcası fazla bilgim yok. onun dışında her gün çimlenene kadar toprağı ıslak tutmak maksadıyla sulamanız yeterlidir diye düşünüyorum.

Soner.B Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön