View Single Post
Eski 09-08-2013, 04:29   #547
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
26 Mayıs 2013 tarihinden itibaren 2 gün hariç sürekli bahçedeyim. Bu nedenle bahçe sayfama çok daha katılımcı olacağımı sanarak, yaz başlangıçında internet bağlantısı sağlamama rağmen, kendi sayfama bile en az 30 gün süreden sonra bağladım.

Bu süre içinde her türlü aşamayı belki dakika dakika yaşayıp hazmetmiş olduğundan olsa gerek, nedense foruma pek yansıtma heyecanı yaşayamadığımı sanıyorum. Buna bağlantı hızının oldukça yavaş olmasının da olumsuz etkisinin olduğunu söyleyebilirim.

Bu sene medya da yazın çok sıcak geçeceği haberlenmiş olmasına rağmen, aksine serin ve rüzgarlı geçti. Nisan ve Mayıs aylarında ortalamanın üstünde geçen sıcaklıklar Haziran, Temmuz ve Ağustos'un bu günlerine kadar geçmişin ortalamalarının üstüne çıkmadı. Hala yorgan ve battaniye ile yatmaya devam ediyoruz.

Domates, biber ve salatalık, kiraz ve kaysı hasadında geçmişe göre 10 -15 gün erkenlik kazandığımızı söylesek bile, son 15 gündür gecelerimiz oldukça serin geçti. Dolayısı ile bundan sonraki periyod normal seyrine döndü gibi.

15 gündür domates, salatalık biber için pazara, markete para ödemiyoruz. İhtiyaç tamamiyle bahçeden karşılanıyor.

Yine bu dönemde kiraz ve kayısını % 80 dalında kalıp yerlere döküldü. Şehre inip eşe dosta dağıma imkanı bulamadık.

Bahçemizde çokça olan güllerimiz Haziran başından bu yana 3. çiçeklerini açtılar. Tohumdan yetiştirdiğimiz zinye'ler forma girdi. 12 yıllık çimlerimiz bu sene bir harika.
Kapı girişindeki hatmi çiçekleri 4 metre boya ulaştı. Sardunya' larımız aylardır hep çiçekli. Saksıdaki petunyalar oldukça coştu. Tavandan asılı saksılardaki mine çiçeklerimiz sürekli çiçek veriyor. Ama nedense ben bunları gerektiği gibi resimleyip sizlerle paylaşma durumunda olamadım.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön