Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kopshtar
|
Adresi sık kullanılanlara ekledim.
Ne yazık burada yasemin almak istediğimi yazdıktan hemen sonra, bir başka fidanlıktan online bir fidan satın almıştım. Sizin cevabınız geldiğinde o fidanı bekliyordum. Fidan geldi.
Geldiğinde pek canlı değildi, şimdi biraz daha iyi gibi ama, ne yazık ki hasta bir fidan geldi.
Kenarları yenmiş yapraklar, yapraklarda delikler, açmaya başlayacak yaprak tomucuklarının içinde kahverengi bir şeyler. Bir şeyler derken gözle görünen bir haşere var diyemiyorum, çünkü böcek ve kurtçuk göremedim.
Elime eldiven takıp arap sabunlu su püskürtürken, bir yandan koparttığım hasta yapraklardan eldivende minik kahverengi noktacıklar görebiliyorum.
Online satış yapan Ege'de ki bu firma anlaşılan hastalıklı bitki gönderdi.
Ankara'da yasemin ağustosta açar, bu bitki de üzerinde bir iki küçük tomurcukla geldi.
Bu bitkinin iyileşmesi mümkün mü bilemiyorum. Toprağına aspirin ufaladım, iri bir diş soyulmuş sarımsak gömdüm.
Solunum yolları alerjim olduğu için çiçekçide bulunan ilaçları kullanabileceğimi sanmıyorum.
Bu sabah, ağaçlar netten arap sabunlu suya sıvı yağ ekleneceğini okudum. Onu da yapacağım bakalım ne olacak.
Yaprakları bu duruma getiren her ne ise, fidan ve ben, baş edemez isek ve ilkbahara sağ kalırsam ben de Mutlu Bey'den güzel bir yasemin alacağım.
Sizlere teşekkür ediyor, ağaçlar netteki bütün dostların bayramlarını kutluyorum.