View Single Post
Eski 06-08-2013, 12:02   #385
h_dogan
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Ben de sizin takasta paylaştığınız tohumlardan 2 kök ektim. Bir kök koyu turuncu bir kök de açık turuncu renkte meyveler verdi. Siz zaten en baştan açılım olma ihtimali yüksek demiştiniz.
Açık turuncu olana tek meyve bıraktım diğerinde 3 tane tuttu sonra biri çürüdüğü için 2 tane kalmıştı.
Benim bitkiler küllemeye yakalandığı için meyveler küçük kaldı ama tek meyve tutan 55.9 kg geldi. O da tam anlamıyla olgunlaşmamış gibi duruyor kesip dağıtacağım bugün yarın.
Bakım konusunda pek bir şey yapmadım zamanım pek yok. Yani dediklerinizin hiçbirini yapmadım desem yeridir sadece suyunu tam verdim.
Yine de 55.9 kg iyi bir rakam.
Tohumlarınızı paylaştığınız için tekrar teşekkür ederim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Serpent Mesajı Göster
Arkadaşlar,

Dev bal kabağı yetiştirmeye çalışan arkadaşların dikkatini bir iki hususa çekmek istiyorum.

Geçen yıl yetiştirdiğim dev bal kabağının tohumlarından tohum takas etkinliğine yollamıştım. 2012 yarışması konusunda yetiştirdiğim bal kabağında elle tozlaşma yapamadığım için diğer kabaklarla tozlaşma ihtimali olduğunu özellikle belirtmiştim.

Bu nedenle doğrudan benden talepte bulunan 10-12 arkadaşa hem kendi bal kabağımın tohumlarından hem de çapraz tozlaşma ihtimali nedeniyle Kanada’dan getirdiğim orijinal tohumlardan yollamıştım.

Ben ise elimde orijinal tohumlardan bulunmasına rağmen tohum takasa yolladığım tohumlardan bir kök kabak yetiştiriyorum. Benim kabağım şu anda 20 kg civarında. Bunu acaba kendi tohumlarım ne durumda diye yaptım. Bu yıl dev kabak yetiştirme gibi bir amacım yok. Bununla beraber sonucu da merak etmiyor değilim.

Dev bal kabağı yetiştiren arkadaşların kabaklarının çok büyümemesi nedeniyle üzülüyorum. Ancak çok önemli bir konuyu göz ardı ediyorlar. Foruma koydukları fotoğraflara göre kabak ekili alanlar yabani otlarla kaplı. Halbuki daha önceki mesajlarımda yazdığım üzere, bu bitkinin kökleri ana kökten 3-4 m uzağa kadar yayılabiliyor. Yani kabağınızın dev kabak olmasını istiyorsanız, bu kabağı ekeceğiniz alanın en az 6 x6 m olmasını sağlamanız ve bu alanda bir tane bile yabani ot bırakmamanız gerekmektedir. Ben kendi kabağımın ekili olduğu alanda bir tane bile yabani ot bırakmadım. Eğer yabani otları temizlemezseniz büyük kabak yetiştirmede beklentinizi yüksek tutmayınız.

Selamlar..

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön