View Single Post
Eski 06-08-2013, 01:45   #215
s.serdar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-10-2011
Şehir: ankara
Mesajlar: 1,478
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi anselmkerem Mesajı Göster
-Şehir şebekesinden su ile araya hiçbir kontrol aracı koymadan bağlayabilir miyiz?
-Şebekeden gelen normal hortum ile damlama hortumu arasına vana koymalı mıyım? Yoksa bir kelepçe ile bağlamam yeterli olur mu ?
-Şebekeden çektiğim suyun basıncı en az 0,1 veya 0,3 bar mı olmalı?(daha önceki cevaplarda görmüştüm sanırım).
Sayın anselmkerem.

Şehir şebekesindeki su basıncı daha doğrusunda musluğunuzdan veya bataryanızdan akan suyun basıncı yaklaşık 4 bar dır. Bu basınç daki su, damlama hortum sistemi direk verilmemelidir. Zira standart daha doğrusu piyasada yoğun olarak kullanılan damlama hortumlarının maksimum basıncı 1 bar kadardır. Damlama hortumu ile verilecek suyun debisi doğrudan basıncı azaltıp yükselmek suretiyle ayarlandığından, şebeke suyu çıkışı ile damla hortumu başlangıç arasına vana koymanız ve damlama hortumundan vereceğiniz suyun debisini bu vanayı kısarak sağlamanız yerinde olacaktır.

Filtreler genelde doğrudan, derin kuyu, keson kuyu, nehir ve göllerden çekilip direkt damlama sistemine verilen sulama sistemleri için kullanılıp, başta kum, yosun ve diğer vs. partiküllerin tıkanmalara yol açmaması için tavsiye edilir. Şehir şebekesinden temin edilen su için filtrenin biraz gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön