View Single Post
Eski 05-08-2013, 05:46   #653
vetman996
Ağaç Dostu.

vetman996's Avatar

Giriş Tarihi: 21-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Savaş Mesajı Göster
Arkadaşlar yeni bir röpotajım yanınlandı. İlgililer buyursun lütfen:

http://solucangubresi.web.tr/roporta...nce=9c49ec8a5d

Saygılarımla.
Değerli Savaş Bey Kardeşim Merhaba.

Her şeyden önce "Dünyanın En Geniş Türkçe İçerikli Solucan Gübresi Sitesi"ni hazırladığınız ve bu sitede çok güzel bilgiler paylaştığınız için teşekkür ederim.

Özel maillerle sorduğum sorulara aynı gün içinde dönüp cevap yazman beni oldukça memnun ediyor. Bunlar için de ayrıca teşekkürler..

Röportajda geçen "Bottle Biologist" hakkında biraz detaylı bilgi verebilir misiniz. Dünyada uygulanan projeler hakkında da bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Sıvı Solucan gübresiyle ilgili bahsettiğim konuda sizden biraz daha detaylı bilgi-çalışma isteyeceğim. Rusya'daki siteye yazdım ama henüz dönüş yapmadılar. Topraksız tarım Ar-Ge seramız var ve burada sıvı solucan gübresiyle ilgili denemeler yapacağız. Eğer başarılı sonuçlar alabilirsek topraksız tarım organik topraksız tarıma doğru gidecektir. Solucanlara verdiğimiz mama rasyonuna humik asit yüzdesini yükseltmek için leonardit ilavesi düşünüyorum. Ayrıca Klio vs. ile farklı rasyonlar hazırlayarak solucan gübrelerinin kalitesini artırmayı gibi bir takım projelerim var. Dünyada böyle bir çalışma var mı acaba. Bu konuda bilginiz var mı?

Ramazan Bayramının ikinci ve üçüncü günü Mehmet Beyi misafir edeceğiz ve üretim tesisi çalışmalarımızı hızlandıracağız.

Solucan gübresinin diğer gübrelerden daha kaliteli olduğu ve temel konular-gübre başlığı altında paylaşılmasının uygun olacağı düşüncesiyle çalışmalarımı http://www.agaclar.net/forum/temel-k...lama/32156.htm başlığı altında paylaşıyorum. Henüz detaylara girmedim ama zaman içinde paylaşımlarımız ve denemelerimiz devam edecektir.

Her şey için tekrar teşekkürler canım kardeşim... Selamlar... Saygılar ...

vetman996 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön