View Single Post
Eski 04-08-2013, 11:05   #54
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efekentli Mesajı Göster
Bu arada loveforlife, sevgi ve turkankaragoz arkadaşlarıma, beğenilerinden dolayı özel teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
Eklenti 431566
Sayın Efekentli,

Arkadaşlarınızı çok sevdiğiniz belli. Beraberliğinizin daimi olmasını dilerim. Yalnız size birkaç konuda bilgi vermek isterim. Kaktüslerinizde genel olarak şekil bozukluğu oluşmuş. Yeterince güneş almıyor gibi görünüyor.

Alıntı:
Bir türlü büyütmeyi başaramadığım ama bu haliyle bile en çok sevdiğim dostlarımdan biri olan arkadaşımı sizlere takdim etmek istiyorum.
Eklenti 431567
Kaktüsünüz Echinopsis Subdendata. Eğer kışın hiç sulamadan serin bir yerde tutarsanız baharla birlikte sulamaya başladığınızda gelişecek ve çiçekleriyle sizi mutlu edecektir.

Alıntı:
Bu arkadaş da seyreltelim ve biraz eşe dosta hediye edelim derken az kalsın katletmek üzere olduğumuz bir arkadaş. Şükür kendini toparlamaya başladı yılan çiçeğimiz
Eklenti 431575
Bu arkadaşınıza bir kurtarma operasyonu şart. O kurumuz olanları temizleyiğ atın. Kuruyan yerlerden keskin bir bıçakla kesip, sağlam olan kısımların kesik yeri kuruyana kadar birkaç gün gölgede beklettikten sonra tekrar dikin.

Alıntı:
Bu dostumu evime ilk getirdiğimde üzerinde bu güneş yanığına benzeyen lekeler vardı. İyileşir mi bilmem ama en azından yenilerinin oluşmasını engellemek için elimden gelen her şeyi yapacağım.
Eklenti 431576
Üzerindeki bu lekeler güneş yanığı değil, kabuklu bit. Diğer kaktüslerinizden ayırıp ilaçlamanız gerekir. Yoksa diğer kaktüslerinize de bulaşabilir.

Alıntı:
Yine bir güneş eksikliğinden dolayı bana şekil yapan bir arkadaşım. Her halde kaynana dili diyorlar bu türüne...
Eklenti 431578
Şekli sağlam olan sağdaki lobu alıp yeniden dikin ki, sağlıklı gelişen bir kaktüsünüz olsun. Bu şekilde ana lob da çok sağlıklı olmadığından çok fayda sağlamayacaktır.

Bir de o taşları deniz kıyısından mı topladınız acaba? Çok fazla taş var saksılarda. Hava aldırmaz. Şayet bir de denizden toplandıysa bünyelerindeki tuz zamanla çok zarar verir kaktüslerinize.

Saygı ve selamlarımla...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön