View Single Post
Eski 02-08-2013, 22:29   #1
yigit666
Ağaç Dostu
 
yigit666's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 545
Agurida (erik ekşisi)

malzemeler:
10 kilo sarı ekşi erik
3 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
2 çay bardağı su
yapılışı:sarı ekşi erikler ağustos ayında olgunlaşır şimdi tam zamanı önce erikler birkaç su yıkanır, daha sonra suyu süzülür büyükçe bir tencereye erikler konur, üzerine 2 su bardağı su ilave edilerek ,erikler yumuşayıncaya kadar haşlanır.

haşlanan erikler büyükçe bir bez torbaya konur ,torbanın ağzı sıkıca bağlanır , yüksekçe bir yere asılır altına genişçe bir kap konulur ,sabaha kadar suyu süzülen erik suyu tekrar ateşte pekmez kıvamına gelene kadar karıştırılarak kaynatılır, üzerinde biriken köpükleri bir kaşık yardımı ile alınır , en son toz şeker ve tuzu ilave edip tekrar karıştırarak 5 dakika daha pişirilir ,kavonozlara sıcak sıcak döküp kavonozların ağzı sıkıca kapatılır bir bez üzerinde kavonozlar baş aşağı çevrilerek sabaha kadar bekletilir , daha sonra karanlık bir yerde muhafaza edilir .

yigit666 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön