View Single Post
Eski 02-08-2013, 14:55   #312
smnunal
Ağaç Dostu

smnunal's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2011
Sayın Akhisarlı,

Bahçenize uğramayalı epey bir zaman olmuş. Ramazan rehaveti ile yavaş yavaş bir güzel dolaştım.

Göndermiş olduğum tohumlardan ürün almanıza sevindim. Umarım memnun kalmışsısınızdır. Siyah uzun patlıcanları hasatta epeyce geç kalmışsınız ilk meyveler toprak seviyesine gelince hasat edilmesi gerekir birde rengi açılmaya başlarsa çekirdeklenmeye başlamış demektir. Turuncu patlıcanlardan renk değişiminde hasat edip her türlü yemeğini yapabilirsiniz özellikle dolması hoş olur. Kışlık turşunuzu uzun siyah patlıcandan yaparsanız güzel olur.

Siyah karpuz bol çekirdeklide olsa tadı güzeldir. Hırsız almaz kavunu yediğinizde hırsızın tadını bilse onu orda bırakırmıydı diye düşünebilirsiniz.

Bahçeniz gün geçtikçe kazandığınız tecrübeler ışığında dahada güzelleşeceğini ümit ediyorum. Birazda göze hitap edecek şekilde görselliği olan bitkilerden yetiştirdiğinizde huzuru fazlasıyla bulacağınıza eminim.

Diğer sebzelerinizde çok güzel gelişmişler. Bana gönderdiğiniz bamya tohumlarının akıbeti hiç iyi olmadı aşırı yağıştan dolayı çimlenmeden çürüdüler.

Crimson seedles üzümünüzde güzelmiş kışın çelik ihtiyacım olabilir bilginize.

Bahçenizde sevdiklerinizle beraber sağlık içinde ümit ettiğiniz her şeye kavuşmanız dileğimle Muğladan selamlar.

smnunal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön