Güllaç Dolması
6 adet güllaç yaprağı
2 litre süt
şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
üzeri için;
nar taneleri
antep fıstığı
şerbet için su ve şekeri kaynatıp limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.
güllaç yapraklarının her birini dörde bölüp 1 litre ılık sütle
ıslatıyoruz.
kalan sütü kestiriyoruz ( kestirme işlemi, sütü bir gece oda
sıcaklığında bekletip ertesi gün ocağa oturtup lor haline
getirilmesidir)
sonra bu loru güllaç yapraklarının ortasına koyup, sarma sarar gibi sarıyoruz
servis tabağına aldığınız güllaç dolmalarının üzerine soğuk şerbet döküp fıstık ve nar taneleriyle süslüyoruz.
afiyet olsun.
|