View Single Post
Eski 01-08-2013, 23:39   #1
hira
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Güllaç Dolması

6 adet güllaç yaprağı
2 litre süt

şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

üzeri için;
nar taneleri
antep fıstığı

şerbet için su ve şekeri kaynatıp limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz.

güllaç yapraklarının her birini dörde bölüp 1 litre ılık sütle
ıslatıyoruz.
kalan sütü kestiriyoruz ( kestirme işlemi, sütü bir gece oda
sıcaklığında bekletip ertesi gün ocağa oturtup lor haline
getirilmesidir)

sonra bu loru güllaç yapraklarının ortasına koyup, sarma sarar gibi sarıyoruz
servis tabağına aldığınız güllaç dolmalarının üzerine soğuk şerbet döküp fıstık ve nar taneleriyle süslüyoruz.

afiyet olsun.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön