Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi doğa64
Ben bahçemi 7-3.5 yapmayı düşünüyorum. Taç yapılarını 60-70 cm den yapıp biraz daha kısa olmalarını sağlamak ve çitvari sistem kurmak benim amacım. böylelikle birim alanda daha çok fidan dikip onu budamasını mekanik budamayla halletmek istiyorum. Bilmem yanlışmı düşünüyorum. Allah (c.c) utandırmasın...
|
Degerli dostum çok sık dikim yaparsanız unutmayın fidanların arasına,rüzgar,güneş de girmeliki hava sirkilasyonu olmalı hava sürkülasyonu olmayan güneş görmeyen bahçelerde ürün kalitesi düşmekte yaprak bitleri gibi parazitlerin fazla oldugu,ileriki yıllarda 3.5 x7 veya 4x8 fidan arasından birtanesini almak gibi tavsiyesi olan arkadaşlar var ama biz kendi ağacımıza kıyıp bir dal kesemiyoruz bir agacı kesebilirmiyiz,bilmiyorum ama benim eski bahçem 10x10 du yeni kuracagım bahçeyi 7x7 veya 8x8 yapacagım ceviz dikecek arkadaşlarıma tavsiyem fidancı yönümle bile en az 7x7 diye tavsiyelerde bulunuyorum biliyorsunuzki ceviz agacının bilisel anlamda ömrü 55-60 yıl olarak hesaplansa bile ceviz agacı en az 100 yıl yaşayabilen bir tabiat varlıgı dır.Kamanda anıt ceviz agacımız var 400 yıllık her yıl 400 kğ meyve alınıyor kapladıgı alan yaklaşık 3000 m' dir.fidan dikecek arkadaşların dikkatine