View Single Post
Eski 30-07-2013, 10:23   #825
Anti-Social
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-02-2013
Merhaba,
Balkonda 3 tane sırık çeri domates fidemiz var. Önce yapraklarda sararma ve kurumalar gürdük, besin eksiklği diye düşündük. Composit'in bir yaprak gübresini uyguladık ama düzelme olmadı. Sonra bir kaç yerde örümcek ağları görünce eyvah dedik örümcekler bastı balkonu, insektisit kullandık. Yine fayda etmedi, yapraklar burulmaya / buruşmaya / kıvrılmaya başladı, bir de üstüne üstlük çiçekler döküldü (kükürt kullanmadığıma bin pişmanım, hep telaşecilikten oluyor bunlar). Şimdi Yeni çıkan yapraklar bile şekil bozukluğu ile çıkıyor. İşin en kötüsü bu yaprak üzeri buruşmalar / burulmalar biberimde ve dalyalarda da başladı.

Fotoğraf ekliyorum aşağıya durumu daha iyi anlatmak için. Daha isterseniz başka fotoğraflarda koyabilirim. Resimler dev gibi farkındayım ama mümkün olduğunca net göstermek istedim durumu. İnternetten hastalık resimlerini inceledim, virütik bir hastalık olduğunu düşünmeye başladım artık, domates sarı yaprak kıvırcık virüsü resimlerine benziyor, bir de patates y virüsü resimlerine benziyor durumum. Bu patates y virüsü diğer sebzelerde ve dalyalarda da görülüyormuş.

Sebzelere her hafta gentanın sıvı besininden üstünde verilen oranda hazırlayıp sulama suyu ile veriyorum. Acaba gübre uygulamam mı hatalı diye de düşündüm. Domatesleri bidona ekmiştim altında drenajı yok, hiç kök yıkaması yapmadım acaba bu sebeplerden olabilir mi?

Deneyimli arkadaşlardan görüşlerini rica ediyorum. Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Düzenleyen malina : 31-07-2013 saat 13:14 Neden: Fotoğraflar foruma yüklenmeli
Anti-Social Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön