Cicek burnu curuklugune benziyor ama bu hastalik, toprakta yeteri kadar kalsiyum bulunsa bile cesitli fizyolojik nedenlerden (or. asiri sulamak, az sulamak, sicakliktaki ani degisimler) dolayi bitkinin kalsiyumu bunyesine katamamasindan (meyvelerin hucre duvarlari bu mineralden mahrum kaliyor) da kaynaklanmaktadir.
Diger bir ifadeyle, topraginiza mineral takviyesi yapsaniz bile bazi mevsimlerde kontrol etmekte gec veya yetersiz kaldiginiz bir nedenden dolayi meyve curukluguyle karsilasmaniz mumkun ve dolayisiyla sorun, topraktaki kalsiyum yetersizligi olmayabilir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vek66
Buna benzer bir durum benim domateslerde de var. Domatesler yeşilken hiçbir sorun yok kızarmaya başlayınca altı öyle bir hâl almaya başlıyor Eklenti 429931
Anlayan bir arkadaş çinko eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Kendisi yaprak gübresi demir ve çinko karışımı yapıp bugün uyguladım bakalım düzeleceklermi..
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
|