View Single Post
Eski 29-07-2013, 20:49   #11
yarenimex
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sayın yarenimex dedikleriniz hem çok doğru hem de üzüldüm. Ben 54 yaşındayım ve angut kuşunu sağolsun sevgili Durdu sayesinde gördüm, hikâyelirini sağolun sizler sayesinde öğrendim. Evet maalesef o kadar çok canlı türü nesilleri tükeniyor ki. Yanlış bilmiyor isem kumrular da eşleri ölünce başka bir eşle eşleşmezlermiş. Ve ben çok net görüyorum bizim buralarda onlar bile çok azaldılar.
Sayın Yeni Gine, mesajımla kimseyi üzmek istemezdim, üzülmenize canım sıkıldı doğrusu. Neyse bari sevinmenize de neden olacak bir haber vereyim de telafi etmiş olayım; bizim buralarda kumrular oldukça bol, hem de İstanbul'dakilerden daha iri, güvercin büyüklüğünde..Eşleri öldüğünde tekrar eşlenmemeleri gibi bir olayı ilk defa duyuyorum. Kumruların bol olmaları ise biraz kutsal sayılmalarına bağlı. Bizim buralarda kumru öldürenin çok büyük günaha gireceği, hatta öyle ki öldürdüğü kumrunun tüyleri kadar sayıda cami yaptırsa gene de günahlarının bağışlanmayacağı söylenir. Bu yüzden de avlanmazlar ve etleri de yenilmez, yuvalandıkları zaman rahatsız edilmezler. Onlar da doğal düşmanlarından korunabildekleri sürece bolca üreyip mutlu mesut yaşayıp ortalığı şenlendirmeye devam ediyorlar...

yarenimex Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön