View Single Post
Eski 29-07-2013, 10:46   #3846
YESHILL
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2013
[B]Ceviz Sulama :
Herkese merhaba,
Edirne Keşan ilçesinde 2011 senesi sonunda tesis ettiğimiz 32 dönüm chandler bahçemiz var (tozlayıcı franguatte ve fernette). Agaclar.net ten uzun zamandır cevizle ilgili forumları isliyorum. Cevizle ilgili diğer internet sayfalarından ve kitaplardan cevizle ilgili konuları takip etmeye çalışıyorum. Sulama konusunda doyurucu bilgiye ulaşamadım. Daha doğrusu bilgi farklılığı nedeniyle doğru uygulama konusunda tereddütlerim oluştu. Maallesef okudukça kafa karışıklığı dahada artıyor (^_^)

En sağlıklı bilgiye bahçe sahiplerinden ulaşılabileceğine inandığım için sulama konusunda sizin tavsiyelerinizi / görüşlerinizi rica ediyorum. 2 Sorum olacak
1 - Ceviz bahçesini hangi sıklıkta sulamak gerekli ve her sulamada ağaç başına ne kadar su verilmeli - damla sulama - Sulama döneminde yağmur yağmadığını düşünerek.
2 - Damlama gübresinden maksimum verimi almak için (gübreyi akıtmadan kök bölgesinde tutabilmek için), gübreyi sulamanın hangi periyodunda vermek en doğrusudur? Örnek 180 dakika sulama yapılacaksa, önce kaç dakika sadece su, sonra gübreleme süresi ve en son yine sulama süresi)

Selamlar

YESHILL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön