View Single Post
Eski 29-07-2013, 08:15   #100
Mutlu Kutlu
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Geçenlerde öğle yemeği yediğim sırada kapıdan içeri yarısına kadar uzanan siyah yılanla göz göze geldik aniden, aramızda 2 metre anca vardı. Aniden oturduğum sandalyeden kalktım, yılan kendine göre dev bir cüsseyi karşısında görünce geri çekildi ve gözden kayboldu. Yolunun üzerinde olmasam yol verirdim içeride bir dolaşsın diye, çünkü çevremde çok fare var çeşit çeşit irili ufaklı. Fare kapanım var ama köklerini kazımak mümkün değil, yuvalarını bulacak ve daha yavruyken yiyecek tek canlı yılan.

Sıcaklar bastığından beri havuzdan kurbağa sesi gelmiyor artık, havuz müdavimi 1 siyah 2 alacalı toplam 3 yılan var onlar yediler galiba. geceleri vırak vırak uyku uyutmuyorlardı haylazlar.

Sevimli görülen fareler aslında görüntüde sevimli, fareler gezerken dönüş yolunu çabuk bulabilmek için doğal olarak sürekli idrar sızdırırlar. Gezerken dışkılarınıda bırakarak gezerler, bir fare yaşadığınız yerde geziyorsa kullandığınız alan ve bütün eşyalarınızda dahil idrar ve dışkı bulaşıyor. Siz farketmeden bu idrar ve dışkıyla temas ediyorsunuz, farelerden insana geçen birçok hastalık var.

Yılan ancak köşeye sıkıştırılırsa saldırganlaşır, tehdit altında olduğunu hissetmeyen her yılan zararsızdır.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nevin Marangoz Mesajı Göster
Mazot kokusunun kanserojen etkisi vardır.''İçtiğinizde''demişsiniz.Asla içilmemelidir.
Yılanlar tarladaki fareleri yedikleri gibi havuzda,yaşayan kurbağaları da yiyorlar. Bahçedeki havuzda geçen sene pek çok kurbağa vardı. Bu sene sesleri gelmiyordu. Geçen gün havuza yılan girdiğini görmüşler, sonra da öldürmüşler. Görseydim öldürmelerine izin vermezdim. Daha önceki yıl da kedimiz yılan tutmuştu.Doğadaki dengeyi koruyarak korunmalıyız diye düşünüyorum.Sesten kaçtıklarına ben de şahit oldum.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön