selam,
yorumlarınız için çok teşekkürler. Angutlarımıza bakmaya başlayınca netten araştırdım nedir diye ve sayın loveforlive yazdıklarına rastladım daha sonra bir kaç avcı sitesinde de bilgilere rastladım. öylelikle bir parça bakımlarını öğrendik çok zor değil. Sadece yavruluk dönemlerinde zor büyüyorlar eğer dogada aynı ise kalabalık olmamalarını anlayabilirim. Çünkü küçük oldukları için bir çoğu yavru döneminde sanırım yılanlar tilkiler ve başka yabani hayvanlara çok çabuk yakalanabilirler. Duyuyorum bize yakın gölde çocuklar yakalabiliyorlarmış. bakmayı beceremezlerse ilk zaman soguktan ölme şansları çok. çünkü buldukları küçüçük suda bile yıkanıyorlar eğer kurulanamazsa ölür. bizim yavrulardan biri ıslanmış eğer kızım görmese ölecekti. Ama biz ailece hayvanlara olan düşgünlüğümüzle kızım tişörtünün altında sıcaklığı ile ısıtıp yeniden hayata döndürdü iki saat oturmak zorunda kaldı ama değdi. Bizi en çok ne şaşırttı biliyormusunuz hiç uçmayı dalmayı görmeden beslediğimiz alandan dışarı bıraktıgımızda uçmaları ve dalmaları. önceden dediğim gibi şimdilik bizimleler ama göç zamanı ne olur bilmiyoruz.. Doğadaki güzelliklere bir tutam katkımız yetiyor bize.
saygılarımla
|