Merhaba arkadaslar,
Forumda yeniyim, istiridye mantar fikrini yaklasık 40 gun once bir arkadasım aklıma sokmustu ve ilk gun cekilen fotolarını gotermisti ki hicbir anlam veremedim, ama 3 gun once itibari ile cıkan mantarların ve posetlerin resimlerini gosterince acayip derecede meraklandım, gosteren arkadasta bu isi yapmıyor onun bir tanıdıgı yapıyor dolayısı ile yardım ve bilgi alamadım
Fazla uzatmadan konuya girmek istiyorum, su anda yazmıs oldugum forumun 14. Sayfasına kadar tek tek pur dikkat degerli ve dost yanlısı arkadasların yorumlarını, tecrubelerini tek tek okudum ve imgeledim, gerek egitimsel sunum ve videoları tek tek hizledim, en cok yakın ve cazip gelen su linktir
Agaclar.net İstiridye Mantarı Nasıl Yetiştirilir? - YouTube izlemek isteyenler tekrar bakabilir.
Simdi degerli arkadaslar bu mantar yetistirme fikri nedense bana cok yakın geliyor, neden diye kendime sordugumda sap, saman, kepek, mısır benim cocuklugum ineklerin pesinde otlatmsk ile gecti, saman balyasını ve bugdayı tuccara vermek icin ambara indirmekle gecti, kısacası trakya kokenli bir ciftci evladıyım,
Sorum şu; yaklasık olarak 4 gunde ve sizin yorumlarınız ile teorik bilginin bir kısmını kendimde goruyorum, ilk planda deneme amaclı sadece misel satın alarak, kırklareli bolgesinde icinde kiracisi olmayan iki adet yer evimiz mevcut, ufak bir boya ve badana isleminden sonra steril ederek bu evde kompostu %90 parcalanmıs saman ve kepek kullanarak ek olarakta biraz alcı katarak yapmayı planlıyorum, ilk planda 5 kg miseli deneme amaclı yapmak istiyorum, sevgili arkadaslar kompostu yapma kısmını sorup sizi fazla yormak istemiyorum, posetleri hazirlayıp evde masa sistemi ile yetistirmeyi dusunuyorum, ilk planda maliyete girmeden yani 1 klima, ranza **** raf, otomatik buhar makinasi, duvarı kırarak otomatik elektrige baglı calisan havalandırma pervanesi olmadan, sadece bilindik cogumuzunda sermayeyi kazanana dek yapmıs oldugu, raf yerine masa uzerine, otomatik havalandırma yerine gunde 2 saatte bir cam acarak tabi camda sineklik olmak sartıyla

, klima yerine evin pirlet duvarlarının vermis oldugu serinligi kullanarak

, otomatik buhar makinasi yerine camsil fısfısı kulllanarak **** yere su atarak, **** param olursa boronşitli cocuklara önerilen buhar makinasi kullanarak, bu isi bahsetmis oldugum evimin ortalama 40 m2' lik kısmında yapmam size mumkun olur mu? Eger burada basarırsam koyumde 100 m2'lik bir depomu kullanip piyasayada yetistirmek isterim, bu isi tekirdag bolgesinde yapıp full sistem doseyip sonuc alan kisiler varmıs, orada oluyor ise iklimlendirme acisindan kırklareli bölgesinde olmamam ihtimali olmadıgını dusunuyorum
Farkındayım cok uzun ve detayci oldu, ama sanırım icersinde bu ise ilk baslayanların nasıl bir yol izleyecegi icin kısa anektotlarda vardır galiba
Etnik ve akılcı yardımlarınızıq rica eder herkese hayırlı ramazanlar dilerim arkadaslar