Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul - Çekmeköy
Bahçenin büyüklüğü : 160m2
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Oldukça Rüzgarlı. Her tarafı farklı zamanlarda güneş alıyor.
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut + Hobi
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Yeni taşındım çimlendirmeden öncesi ve sonrasına sahibim. Zamanla kısmetse devam edeceğim geliştirdikçe.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Yeni
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Kısmen
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kişisel + Profesyonel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Henüz Yok.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Evet var. Huzurlu beni çok yormayacak sadelikte bir bahçe düzenlemek istiyorum.
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Henüz Çimlendirme.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Yok.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Yok.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Hayır.
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Springerlar ile tüm bahçe sulanıyor.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Kuyu Suyu kullanıyorum Günde 1 veya 2 sefer gece uyguluyorum.
Toprak özellikleri : Standart Killi toprağın üzerine, Kırklareli toprağı uyguladım.
Kompost yapıyor musunuz? : Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Evet
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Hayır
Bahçeniz organik mi? : Hayır.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Organik Gübre
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yağmurlama
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Ciddi rüzgar problemim var.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Çimlendirme ve Balkon
Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet