View Single Post
Eski 27-07-2013, 18:17   #1
SeniorHun
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-07-2013
SeniorHun / Bahçem

Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul - Çekmeköy

Bahçenin büyüklüğü : 160m2

Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları : Oldukça Rüzgarlı. Her tarafı farklı zamanlarda güneş alıyor.

Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri :8b

Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) : Konut + Hobi

Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı? : Yeni taşındım çimlendirmeden öncesi ve sonrasına sahibim. Zamanla kısmetse devam edeceğim geliştirdikçe.

Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? : Yeni

Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? : Kısmen

Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz : Yok

Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Kişisel + Profesyonel

Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Henüz Yok.

Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? : Evet var. Huzurlu beni çok yormayacak sadelikte bir bahçe düzenlemek istiyorum.

Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) : Henüz Çimlendirme.

Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı? : Yok.

Varsa çok özel bir bitkinizin adı? : Yok.

Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? : Hayır.

Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? : Springerlar ile tüm bahçe sulanıyor.

Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz? : Kuyu Suyu kullanıyorum Günde 1 veya 2 sefer gece uyguluyorum.

Toprak özellikleri : Standart Killi toprağın üzerine, Kırklareli toprağı uyguladım.

Kompost yapıyor musunuz? : Hayır

Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu? : Evet

Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz? : Hayır

Bahçeniz organik mi? : Hayır.

Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? :Organik Gübre

Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? : Hayır

Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz? : Yağmurlama

Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? : Ciddi rüzgar problemim var.

İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? : Çimlendirme ve Balkon

Tetanoz aşısı oldunuz mu? : Evet

SeniorHun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön