View Single Post
Eski 25-07-2013, 20:35   #293
badrobot
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Sn.assassinan.
Mesajınızı daha yeni gördüğümden ancak şimdi size yazabiliyorum.
Sizin seçmiş ve almış olduğunuz fidanları görmedım, ince olduklarını yazmışsınız. Forumda ince fidanlardanda bonsai yapan arkadaşlar var. Onlarında çalışmaları oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim.
"Her yiğidin bir yoğurt yiğişi vardır" derler ve doğruda söylerler.
Ben "kalıncıyım", yani seçtiğim adaylar en az 5-6cm kalınlığında, onlarıda küçük bonsai yaparak değerlendiriyorum. Asıl favorim 8-10-12 cm (hatta dahada kalın) çap kalınlığına sahip adaylar. Hatta en son, iki gün önce Torbalıdan aldığım ve boyunu 34cm kalacak şekilde kestiğim, bedeni S şeklidenki çınar yapraklı akçağaacımın beden çap kalınlığı 9cm'dir. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde 45-50cm boyundca bir bonsai elde etme niyetindeyim.
Sizede tavsiyen küçük boy bonsai yapmak istesenizde beden çapı 5-6cmlik ağaçlar elde edin. Bonsaileriniz heybetli bir görüntüye kavuşacaktır. Daha ince adaylar işinizi zora sokacağı kanısındayım.
İnce adaylardan bonsai yapanlar bana kızmasınlar. Onların çalışmalarınıda dikkatle izlemekteyim ve beğeniyorum. Herkesin bir yolu var, tekniği, bakış açısı, beklentileri farklı.
Herkese iyi çalışmalar dilerim.

Düzenleyen badrobot : 26-07-2013 saat 08:21
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön