View Single Post
Eski 24-07-2013, 07:14   #1550
h_dogan
Moderatör

h_dogan's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sn. milaca. Petunyayı izliyorum ama henüz tohum göremedim. Bu su ayrığı vb. ile uğraşamayacağım artık en sonunda ot ilacı atacağım çünkü 2 haftada bir ot yolmaktan sıkıldım şahsen.
Sağlıcakla kalın.

Sn. h_dogan; ot ilacının diğer bitkilere zararı olmazmı? bizdede aynı sıkıntı var.
Külleme hastalığıda sıkıntı! oluşma sebebi iklimmidir nedir pek bilemiyorum fakat bir dal çelikten üzüm asması tutturmuştum yeni yeni oluşan yapraklarında külleme var sanki benek benek sarardılar.
Güller çok güzel, muzlar oluşmaya başlamışlar, meleklerin borusu ve zinnialarınızda keyifli görünüyorlar.
emeklerinize sağlık.
Esen kalınız...
Atacağınız ot ilacına bağlı Sn. milaca. Eğer sadece dar yapraklı yabancı otlar için bir ilaç kullanacaksanız geniş yapraklı bitkilere etki etmez. Ama genel bir ot ilacı kullanacaksanız (Roundup gibi) ölmesini istemediğiniz bitkilere bu ilacı değdirmemeniz gerekir.

Külleme yaz mevsiminde çokça görülen bir hastalık sadece asmalarda değil kabakgillerde, güllerde, şeftalilerde, süs bitkilerinde genelde olur. Külleme genel olarak düşük nemi seviyor. Bizim asmalarda da bolca külleme var 2 haftada bir ilaç atıyorum ama bana mısın demiyor her hafta da ilaç atmaya üşeniyorum.

Selluka 4 yaşına girecek. İki kök yanyana dikmiştim o zamanlar birisi 2 m anca gelir ama diğeri gördüğünüz gibi 10m uzadı. Şimdilik tabi daha sezon sonuna çok var. Gövdesi de bayağı kalınlaştı. 1. fotoğraftaki bitkinin görünen kısmı bir de balkonun ön tarafına doğru uzantısı var. Geçen gün balkonun havasını kesiyor diye bir kısmını budadım.

Bu sene saksılara ektiklerim de var ama pek bakamadığım için o kadar canlı değiller ama boyları 2m oldu onların da. Saksıda açarlar mı merak ediyorum.

Yere diktiğim yaklaşık 4 yaşındaki sellukayı kışın korumak için bir şey yapmıyorum. Genel olarak her sene don olunca yeşil kısmı kuruyor, bahara girerken buduyorum tekrar filizleniyor. Hem daha fazla büyüyor her sene. Sanırım her sene kalınlaşan gövde miktarı arttığı için yakında soğuklara daha dayanıklı bir hal alacak.

Sağlıcakla kalın.

h_dogan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön