Bahar ayının gelmesinden bu yana öbür limonumda da küçük siyah karıncalar oluşmaya başladı:
Bunların yararlı olmadığını tahmin ediyordum çünkü unlu bit-karınca ilişkisi konusunda şüphelerim vardı. Ki öyle de oldu çünkü bir süre sonra bitkide tek tük bitler oluşmaya başladı. Bunun üzerine evde hazırladığım zeytinyağı-arap sabunu-sarımsak karışımını püskürttüm.
Bitler azaldı fakat karıncalar ve bazı küçük örümceklerin varlığı hala devam ettiğinden bazı şüphelerim mevcut.Acaba karıncaları da yoketme yoluna gitmeli miyim yoksa doğal haline mi bırakmalıyım?
Ayrıca ben bunları düşünürken aklıma biyolojik mücadele geldi ve yerde toprak yarıklarına ve duvar kenarlarına ağ örmüş örümcekler dikkatimi çekti.
Dikkat çeken özellikleri ağlarını huni şeklinde örmeleri.Ayrıca ağlarına bitkiden aldığım karıncaları atar atmaz hemen karıncaları kapışıyorlar.Bu örümcekler size tanıdık geliyor mu diye de bir sormak istedim.Eğer bilen varsa bunların varlığı acaba limonlarımı tehdit eder mi yoksa kalması karıncalar açısından bana daha mı yardımcı olur?
Bütün sorularım bu kadar kusuruma bakmayın biraz fazla biriktirdim sanırım

Hepsini cevaplayabilmeniz temennisiyle yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler