Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi koaceözcan
Arkadaşlar bende bu iki yıldır sebze olsun meyve olsun bunlarla uğraşmak bende bir merak konusu oldu iki gündür burda yazdıklarınızı okuyor büyük hayretler içerisinde kalıyorum çünki dikmiş oldugum domates biber patlıcan salatalık bu tür sebzeler sararma oluşumu başlangıcıyla sebzelerde ve meyve agaçlarında yaprak sararmasıyla başlayıp sonrasında tamamen kurumayla sonuçlanan bir vaka oluşuyor bunun çaresini ilçe tarım müdürlüklerinde aradım bana söyledikleri toprakta çinko sülfat magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını 15,15 süper yani çinkolu gübre kullanmamı bunun bahçedeki toprak değerlerinin yükselticeğini söylemelerine rağmen bu yıl da aynı durummun kaynakladığını ilaveten sıvı gübreleri kullanmama rağmen biraz olsun durdura bildim şimdi ben yakup beye ve tüm bu etidot 67 kullanan arkadaşlara soruyorum benim bahçemdeki domatese bibere patlıcana salatalığa musallat olan olmuş domateslerde oluşan kurumalrı biberlerin uçlarında oluşan kurumaları bu etidot kullansan acaba benim bahçeye faydası olurmu bana bu konuda yardımcı olurmusunuz şimdiden yardınlarınız için sizlere teşekkür ederim
|
Sn. koaceözcan ,
Hiç toprak tahlili yaptırdınız mı

Zannedersem toprak pH değeri ile ilgili bir sorun var. Eğer yaptırmadıysanız Tarım il veya ilçe müdürlüklerinde uygun fiatlı yapıyorlar. Toprağın durumunu bilerek yorum yapmak daha doğru olacaktır. Selamlar . .