Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayhan219
Sn hk gerçekten asmaya hayran kaldım çelik zamanı ben de isterim ama gerçekten isterim budama yaparken hatırlarsanız sevinirim
kolay gelsin kompostolukları beüendim
kavanozda kompostolukları nasıl saklıyorsunuz yapılışını anlatırmısınız
|
Sn ayhan219,
Budama zamanı ne kadar istersen o kadar gönderirim.Tek sorun unutma.Not alıyorum ama ne olur ne olmaz?Hatırlatmakda fayda var.
Vişnenin saklanmasına gelince,Yıkanmış ve sabları ayıklanmış vişneler kavanoz şişelere konup su ile dolduruluyor.Bir çay kaşığı toz şeker atıp ağzını kapatıyıorsun.Sonra bir kazan içine dolu şişeleri yerleştirip su koyuyorsun.Kazan içindeki su 1.5 saat kaynatıyorsun.Sonra öylece soğumaya bırakıyorsun.Sonra şişeleri serin bir odaya alıyorsun.Böylece iki yıl tazeliğini korumuş oluyor.