View Single Post
Eski 20-07-2013, 23:33   #81
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Komşu destekleri.

Bahçemizin ön ve yan kenarları çit mazısı ile çevrildiği için içerisi pek görünmüyor. Beni bugün ortalıklarda pek göremeyen yakın komşular bahçe kapısını açıp bahçenin içine girdiklerinde, depo kapağının karşısında plaj şemsiyesi altına şezlong atıp oturduğumu görüp ve etrafa yayılan mazot kokusunu duyunca, konuya ilişkin ilgi ve desteklerini ortaya koydular...

Serdar bey kolay geldin. Güneşleniyorsun galiba. Bu mazot kokulu güneş kremini nereden buldun?
Yok... Depoya yılan girdi. Kaçıp gitsin diye odunların üstüne mazot sıktım. Gidişinden emin olmak için de kapısında bekliyorum.
Hanım merak eder şimdi. Ben sonra gene gelirim.
............
Ne mazotu bu.
Bildiğin mazot işte. Euro dizel.
Keşke kırsal motorin sıksaydın. Onun kokusu daha berbat.
..........
Abi keşke katran matran bişey sıksaydın. Duymuştum ki katran kokusuna gelmezmiş yılan.
...........
Serdar bey. Akıl vermek gibi olmasın ama şu asmalara attığımız toz kükürt varya, ondan atsaydınız ya.
..........
Nerden duydum bilmiyorum ama okunmuş pirinç serpseydiniz. Yılan kaçarmış okunmuş pirinç den.
Diğer komşu derhal müdahale ediyor. Princ değil okunmuş tuz serpmek lazım.
Hımmm yanılmış olabilirim.

...................
Kapının önüne bir tas süt koysaydınız.. Yılan sütü çok severmiş. Çıkardı saklandığı yerden süte gelmek için.
.......................
Elini omzuma koyan bir diğeri: Kolay gelsin komşum, odunları niye mazotluyorsun ? He he he. Akşama çam odunu gibi yanar bu odunlar dimi. Nereden geldi aklına odunları mazotlamak?
Yılan varda odunların içinde, kaçsın diye sıktım mazotu .
Bu defa bahçe kapısından seslenir. Çok büyük mü ? Bir şey yapar mı?
Bahçe kapısından uzaklaşıp yolun karşısına geçip durursan pek bişi yapacağını sanmam. Sen genede tedbirli ol.
Bu sefer yolun karşısında seslenir. Komşu yardıma ihtiyacın olursa bir seslen bana.
.................
Komşunun meraklı afacan torunu: Serdar amca çıkmazsa ne yapacaksın ?
Seni odunluğa atacağım. Kesin çıkar ozaman.
Ciyakkkkkkkkkkk.
...........

Aslında yılanlar doğa için çok yaralı hayvanlarmış. Çevrede bulunmasının sayısız faydaları var mış. Mesela tarla fareleri ile mücadele için yılan çok yararlıymış.
Hacı amcacığım, yakaladığımda senin merdiven altına bırakayım, istersen beslesin orada . Artık fare mare derdin de olmaz.
Fesupanallah
..............

Çok karşı çıkmama rağmen kocam iyi ki disel araba almış. Cavit’e söyleleyim de artık arabayı yola değil, bahçenin içine eve yakın bir noktaya park etsin.
..............
Hala niye çıkmıyor bu yılan. O kadar mazot, katran ve kükürte rağmen orda durmanın ne anlamı var.
Sakın, hastalanmış, zehirlenmiş, bayılmış falan olmasın.
Belki ölmüş bile olabilir. Sağ olsa kesin çıkardı bu yılan.
Kullandığınız şeyler zehirli miydi ? Biliyor musunuz serdar bey?

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön