Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ozzo
Herkese selamlar,
1-2 hafta önceye kadar vft'm sağlıklıydı. Kapanların içi hafif kırmızıydı. Daha sonra
kırmızı olmamaya başladı. En sonunda da çok hızlı yaprak kaybetmeye başladı. Açık kapanlarda kapandı ve çürüdü. 7-8 yapraktan 2 tane kaldı. Biraz kökünü kazıdığımda beyaz oluşumlar gördüm  . Hemen toprağını değiştirdim. Beyaz oluşumlar rizomun etrafındaki eski yapraklardaydı, onları temizledim. Yeni toprağında fazla su vermeden perde arkasına aldım. Fazla su vermememin sebebi soğancığın hava almasını sağlamak, küflenmeyi önlemek. Toprağı değiştirirken küçük bir yaprak daha veriyordu, fakat çok yavaş büyüyor. Aynı şekilde kapanlar ufaldı. 1 tane ufak kapan yarı açık durumda. Diğeri ise bir türlü açılmadı. Yine de sağlam kapanlar canlı yeşil renkte, tek umudum da bu  Öğrenmek istediğim küfe karşı önlemlerim yeterli midir?
Not: Tüm bunlar bitkinin çevre şartlarını değiştirmeden oldu.(Su aynı, güneş miktarı aynı). Vft 2 yaşında tohumdan yetiştirdim.
|
benim yetişkin vft lerime de oldu bu ara birşeyler yapraklarının çoğu bir anda karardı falan korkmuyo değilim