Sevgili s.serdar, bizim bahçedeki üst teras bayıra bakıyor. Bayırda da mutlaka çok yılan vardır diye düşündüğümden direkler arasına germiş olduğumuz tel çit boyunca önce şerit halinde eritilmiş katran döktük, sonra da ikinci sıra olarak toz kükürtü kumla karıştırarak bir karış eninde yaydık.
Çocuklar da torunlar da korkmasınlar diye böyle kendimizce bir önlem aldık. Diğer alanları da otlu bırakmamaya gayret ediyoruz. Bu sene kendileri ile daha tanışmadık. Evvelki senelerde bir iki defa kör yılan görmüştüm, hatta bahçede çalışan biri onu öldürmeden nasıl yakalayacağımı da öğretmiş bundan da keyif almıştım. Yakalar yakalamaz hızla dairesel çizerek fırlatmak istediğim yere fırlatıyordum.
Bu yörede bulunan kör yılanların zararsız olduklarını, Bozyörük ve engereklerin zehirli ve tehlikeli olduklarını söylerler.
Seneler evvel köydeki kaynarbaşının yakınlarında bir engerekle karşılaşmıştım. Tıslayarak dikilişi hala gözlerimin önünde, yanımdakiler çığlık çığlığa bağırınca halletme işi bana düşmüştü.
Daha sonra bana dediler ki onlar çift çift dolaşır, eşi de gelir. Ne kadar doğru bilmiyorum ama o zaman üzülmüştüm.
|