View Single Post
Eski 20-07-2013, 19:15   #667
orkide01
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-05-2013
sayın arif göçmen
benim anlatmak istediğimi lütfen çarpıtarak aktarmayın.ben mesajımda herkes dere yatağına ceviz diksin diye bir husus belirtmedim .siz reçetenizde olayı dere yatağına bağladığınız için bende bir ör nekle sade bu iddaanın yetersiz olduğunu belirtmek istedim.tekrar iyi okuyun sizin görüşünüzünde bu sebeplerden birisi olma ihtimali var demişim.siz nerden çıkarıyorsunuz dere yatagına ceviz dikim tavsiyesini.diğer bir husus 20-25 cm çukura dikilmesi.arkadaş siz çukurları kepçeyle kazdırmışsınız peki benim gücüm 100tl verip kepçe çalış tırmaya yetmiyorsa veya bulunduğum bölgede kepçe yoksa veya kepçe getirmeyi gerektirecek kadar ekilecek fidanım yoksa benim traktörün arkasına burgu takıp 50 cm çapında 100cm derinliğinde bir çukur açıpta ceviz dikmemde ne sakınca görüyorsunki.bakınız tarım bakanlığının yayınlarında ceviz dikim çukurlarının ne kadar olduğu yazıyor(60çap 70veya60derinlik)isterseniz siz bunu 1metre derinlik,isterseniz 2metre derinlik yaparsınız.dikilen bir ceviz fidanı neden kurur ben bunun sebeplerini neden sonuç ilişkisine dayanarak teknik yorumuyla birlikte yeri geldikçe bildiğim kadarıyla bir kişiyede olsa faydalı olabilirsem kendimi mutlu hissederim.saygılarımla.

orkide01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön