Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orkide01
sayın arif göçmen
şahsımla ilgili oku eleştirisini yaptığınız için(sahil fidanı karasalda uyumsağlama meselesi)banada söz hakkı düştüğü için görüşlerimi şöyle anlatmak isterim.canlıların yaşam felsefesi hakkında en doğru bilgi edinebileceğimi en önemli ayrıntı o canlıyla ilgili gen yapısıdır.Bu bitki olabilir insan olabilir hayvan olabilir vs.......Bitki biyolojisini incelediğimizde senin savunduğun(sahil fidanı karasal iklimde uyum sağlamaz)teorinin hiç bir anlamı yeri yoktur.Bu konuyu daha fazla teknik yönüyle ele almak isterim ama gerek sıkıcı olması,gerek zaman kaybının fazla olması nedeniyle sözü daha fazla uzatmak istemiyorum .Devletin çeşitli araştırma kurumları var,bu kurumlara ait sizin savunduğunuz tezi haklı çıkaran bir belge var ise lütfen bu belgeyi görmek isterim(kişisel görüşü belirten hiç bir görüş belge olarak kabul görmez).
Sayın arif göçmen cemal61 i eleştirirken müsadenizle bir eleştiride her ikinize ben yapmak istiyorum.Hastayı görmeden reçete yazmak doğru değildir. Bir foto ile teshis koyamassınız,görüşünüzün kuruma sebeplerinden birisi olabileceği ihtimali var ama daha bir çok ihtimalide var.Orta anadoluda üç tarafı dağlarla çevrili birtarafı vadiyle ovaya bağlanan bir çok köy var bensize ekilmiş ama kurumamış bir çok ceviz göstereyim.Birde sadece sizden değil daha birçok yerde duyduğum ve katılamayacağım burguyla çukur açılmaması meselesi.Arkadaş burgu toprağı falan sıkıştırmaz,helezon toprağı keserek çıkan malzemeyi içine alarak oradanda dışarı atar. bu kesim esnasında helezon bıçağının yüzü toprakta düz bir yüzey bırakır olay budur.eğer yinede canın rahat etmiyorsa bel küreğiyle kenarlarını ince bir rütuşta sen yapıver.komşum taşı oymuş içine fidanı dikmiş öyle bir ağaç olmuşki bir görmek lazım.bir diğeride ağacı magaranın üstüne dikmiş mağaranın içinden saçakları çıkmış.Bukadar mukavemeti yüksek bir ceviz ağacının burguyla açılan bir çukurda sıkıntı yaşayacagını zannetmiyorum. saygılarımla.
|
Degerli dostum, doğru soylediniz hasta yı görmeden reçete yazmak yanlış ama ben sadece arkadaşın daha önceki yazılarını okudum ona göre fikrimi,söyledim,ben bahçemi kendi bildiğin kepçeyle çukurları kazdım bahçe tesis edeceklere aynı yöntemi öneriyorum, senin bildiğin dere yatagına ceviz dikmeyi tavsiye edersen o insanların ileriki yıllarda belki ağaçları olur ama ürün kaybının vebaline ortak olursun,dikenleride ben uyarıyorum.Bakın dereyatagı, canak arazi ,dere içine ceviz dikilmemesi konusunda ben uyarırım,siz bu konuya ihtiraz ederseniz size diyecek sözüm yok,Burgu işine gelince siz ceviz ve fidan dikenlere burguyada gerek yok 20-25 cm çukur kazdırın kökler içine sıgar köklerini kapatın fidan dikilmiş olsun siz herhalde bu konularda şaka yapıyor olmalısınız.