Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aigneis
Çok ilginç çünkü sadece tohumları ektiğim yerde var. Bugün yakından baktım 9 10 tane çıkmış. Bahçenin başka hiç bir yerinde yok. Ayrıca yapraklarının şekli, ince ve tüylü olması, alternat çıkması ve damar yapısı internette tarif edildiği gibi. Bir kaç sitede yabani oreganonun çok az **** hiç kokusu olmadığı yazıyor. Oregano vulgare yemeklik değildir daha çok medikal amaçlıdır diyor. Bazı yerlerde de genç yaprakların kokmadığı büyüdükçe kokmaya başladıkları yazıyor. Ben tohumları zengarden'dan almıştım. Oraya mail attım. Bakalım ne diyecekler.
Beyaz Civanperçemi bende var. Geçen sene tohumlarını saksıya ekmiştim. Ama 50 metrekareyi kaplayacak kadar tohumu küçük bir saksıya ektiğim için başarılı olmaz düşüncesiyle hiç bakmadım. Ankara kışını karlar altında dışarıda geçirdi. Baharda bahçeye aldım ve çoştu. Her sabah çiçek ve yapraklarının çayını içiyorum. Ben kestikçe o yeni çiçekler açıyor  Harika bir bitki. Eğer isterseniz bu sene alabilirsem tohumlarından gönderirim.
|
Sayın aigneis. Nasıl olsa biraz daha büyüyüp çiçeklendikleri zaman tam olarak anlaşılırlar. Biraz daha zamana ihtiyaç vardır. Mercanköşk benim bildiiğim kadarı ile kışın ölmemesi lazım. Bende bir tane var. Beyaz civanperçemi teklifiniz için teşekkür ederim. Çiçek tohumundan yetiştirmek daha zor. Çıkan fidelerini başka bir yere aldığınız zaman kolay adapte oluyorlar. Sarı ve bunların değişik sarı beyaz arası olanları da var. Biraz olması yetiyor. Bende şu anda beyaz olan kendiliğinden bazı yerlerde çıkmış. Kırmızımsı olanın rengi hoşuma gittiği için tohumunu ekmiştim. Direk toprağa diksem çok daha iyi olacakmış. Civanperçemi çok güzel mikrop öldürücü özelliği olan bir bitki. Sarısı daha çok aransa da beyaz olan civanperçemi daha güçlü.