View Single Post
Eski 20-07-2013, 00:46   #408
berçin
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sevgili YeniGine,

Ben kumrulardan kurtulmak derdinde değilim ki canım, sen yanlış anladın herhalde. Ama inan kumrular tarafından didiklenmiş sukulentler hiç de hoş olmuyor. Onların eline geçmiş ve hâlâ kendini toparlayamamış sukulentlerim beni çok üzüyor.

Sevgili Berçin'in affına sığınarak birkaç paylaşımda bulunmak isterim, kumrularla olan ilişkimizi boyutunu anlatabilmek için.

Benim kumrularım yıllardır hiç eksik olmaz. En azından dutun dalını mesken tutmuşlardır ailecek...
Eklenti 427590
Yemleri her daim tabak dolusu onları bekler, yanında su servisiyle beraber. Gözlerine nereyi kestirirlerse birkaç çalı çırpıyla kuruverirler yuvalarını. Hele ki sardunya saksıları favorileridir genelde.
Eklenti 427591
Özenle yuvalar hazırlarım onlara, ailecek konforunu sürsünler diye. Çok sıcak havalarda bitlendirdikleri dahi olmuştur bizi bu konforu yaşadıkları esnada...
Eklenti 427592
Eklenti 427593
Eklenti 427594
Sevgili Berçin'in de dediği gibi martılar çok ciddi bir tehdit onlar için. İnsanoğlu doğanın dengesini böylesine bozunca Bursa'da da martılar hiç eksik olmaz oldu. Birkaç ay önce karşı evin çatısında kumrularımdan birini parçalayıp yiyişlerini gözyaşları içinde çaresizlikle izledim. Kargaların da aşağı kalır yanı yok. Bahçedeki köknara yuva yapan serçelerin yavrularına rahat vermiyorlar. Bir kere kumru yavrularımızdan birini minicikken almıştı. Anne epey mücadele etmiş yavrusu için, yoluk içinde kalmış. Günlerce dönmedi anne,onun da öldüğünü zannetmiştim. Diğer yavruyu eve alıp besledim. O da büyüyüp kurtardı kendini. Bir başka sefer ise iki yumurtasını birden çaldılar...

Sonuç olarak canlara can feda... Sadece sukulentlerime dokunmasınlar...
Rica ederim arkadaşım,ne demek anlamlı paylaşımlara her zaman sayfam açık.

Geçen sene bende aynı üzücü durumu yaşadım,Karşı apartmanın çatısında martı gözümün önünde güvercini parçaladı.Saksıların dibine koyduğum direnaj çakıllarını atarak müdahale etsem de işe yaramadı. bizde bitlendik ama evde değil,ofisin balkonunda iki tur yaptı kumru çift.Boş saksıyı yuva yaptılar,iki yavruları oldu bizden kaçmıyorlar da ama balkona çıkan kaşınarak içeri giriyor.Sonra fark ettik ki kumrulardan bit sarmış balkonu,bunları yazarken korkunç kaşınıyorum bu arada.Neyse çözümü de basitmiş,Balkonun kapı kasasına kimyasal bir ilaç sıktılar içeri yayılmaları önlendi.Yavrular uçtuktan sonra saksıyı kaldırdık kullanmadığımız balkona,aşklarına orada devam ettiler...

Evet bu kanatlı camianın özel ilgisi var sukulentlere karşı,Çüçü buz çiçeğini bayağı bir törpüledi mesela.Geçen kış dondan değildi korkum,aç güvercin ve kumrulardı.İki sene önce sedum palmerinin kökleri kalmıştı,ama çözümü de basit yazarken geldi aklıma,o yedikleri sedum palmerinin saksısına rüzgar gülü saplamıştım.Evet bolca rüzgar gülü almalıyım

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön