View Single Post
Eski 19-07-2013, 15:05   #90
tcoalngsau
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 30-11-2010
Şehir: Alanya
Mesajlar: 56
Tüm Yönleri İle TOpraksız Tarım

Arkadaşlar okunması gereken güzel bir yazı dizisi ve üreticiler ile röportaj. Sonuna kadar okuyun mutlaka bişeyler öğreceksiniz.


Tamamını buaraya kopyalamak istemiyorum sitesinden okumak daha akıcı geldi bana.Zaten kaynak belirtecektim.Site ile bir ilişkim yoktur.


Tüm yönleriyle topraksız tarım.

Girişimci sermayenin son yıllardaki yakın takibe aldığı “topraksız tarım“, yakın geleceğin en popüler yatırım alanlarından biri olmaya aday. Toprak yerine volkanik kayaların kullanıldığı, taş yünü ya da perlit denilen maddelerle çeşitli minerallerin ve suyun enjekte edildiği sistem şimdilik az sayıda girişimci tarafından yapılıyor.

Adana’dan Denizli’ye, Mersin’den, Afyon’a kadar birçok ilde yatırımcıların arazi aldığı topraksız tarımda yatırım maliyeti metrekare bazında ortalama 60 Euro olarak hesaplanıyor.

Dünyada tarım alanları giderek verimsizleşiyor. Diğer yandan artan dünya nüfusu da küresel ısınma ve gıda fiyatlarındaki anormal artışa bağlı olarak gelecekte büyük sıkıntıların habercisi. Geleneksel tarımsal üretimin geleceğine ilişkin bu karamsar beklentiler, bilim dünyasını yıllardır yoğun bir arayış içine itmiş bulunuyor. Örneğin topraksız tarım üzerine yapılan araştırmalar, bugün araştırma boyutundan çıkarak fiili olarak uygulamaya girmiş durumda.....devamı



Kaynak: Topraksız tarım nedir, nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli?

tcoalngsau Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön