View Single Post
Eski 19-07-2013, 10:29   #405
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili loveforlife'm iyi ki Bursa'dasın. Valla İstanbul'da olsa idin 'Ben ne çektim kurmulardan kurtaracağım diye' demene çok üzülürdüm çok. Zira ben ne yapsam, nasıl yapsam da kumrular yuva yapsalar, üreseler diye çabalayım duruyorum. Zaten en sonunda görmüşsündür kumrular için yaptırdığım yuvayı arılar kovan yaptılar. Geçen gün yine alt bahçe komşularımdan birinin en çok sevdiği sakız sardunyanın saksısına (ki gerçekten rengi muhteşem ve katmerli bir sakız) kumrucuk 4-5 dal çam dikeni getirip bir tane yumurta bırakmış. Aman bir üzüldü ki çiçeğim mahvolacak diye. Dedim ne olur elleme, bırak yapsınlar çiçeğe birşey olur ise ben sana bu çiçekten 10 tane alırım. Neyse canım komşum olsun artık yumurtlamış elleyemem zaten dedi ve kumrucuk iki yumurtanın üzerinde hâlâ yatıyor.
Sevgili YeniGine,

Ben kumrulardan kurtulmak derdinde değilim ki canım, sen yanlış anladın herhalde. Ama inan kumrular tarafından didiklenmiş sukulentler hiç de hoş olmuyor. Onların eline geçmiş ve hâlâ kendini toparlayamamış sukulentlerim beni çok üzüyor.

Sevgili Berçin'in affına sığınarak birkaç paylaşımda bulunmak isterim, kumrularla olan ilişkimizi boyutunu anlatabilmek için.

Benim kumrularım yıllardır hiç eksik olmaz. En azından dutun dalını mesken tutmuşlardır ailecek...
Name:  IMG_5916.jpg
Views: 1069
Size:  41.0 KB
Yemleri her daim tabak dolusu onları bekler, yanında su servisiyle beraber. Gözlerine nereyi kestirirlerse birkaç çalı çırpıyla kuruverirler yuvalarını. Hele ki sardunya saksıları favorileridir genelde.
Name:  IMG_6408.jpg
Views: 1100
Size:  39.4 KB
Özenle yuvalar hazırlarım onlara, ailecek konforunu sürsünler diye. Çok sıcak havalarda bitlendirdikleri dahi olmuştur bizi bu konforu yaşadıkları esnada...
Name:  IMG_5938.jpg
Views: 1017
Size:  27.8 KB
Name:  IMG_6107.jpg
Views: 3245
Size:  35.5 KB
Name:  682.jpg
Views: 1541
Size:  71.2 KB
Sevgili Berçin'in de dediği gibi martılar çok ciddi bir tehdit onlar için. İnsanoğlu doğanın dengesini böylesine bozunca Bursa'da da martılar hiç eksik olmaz oldu. Birkaç ay önce karşı evin çatısında kumrularımdan birini parçalayıp yiyişlerini gözyaşları içinde çaresizlikle izledim. Kargaların da aşağı kalır yanı yok. Bahçedeki köknara yuva yapan serçelerin yavrularına rahat vermiyorlar. Bir kere kumru yavrularımızdan birini minicikken almıştı. Anne epey mücadele etmiş yavrusu için, yoluk içinde kalmış. Günlerce dönmedi anne,onun da öldüğünü zannetmiştim. Diğer yavruyu eve alıp besledim. O da büyüyüp kurtardı kendini. Bir başka sefer ise iki yumurtasını birden çaldılar...

Sonuç olarak canlara can feda... Sadece sukulentlerime dokunmasınlar...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön