Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine
Sevgili loveforlife'm iyi ki Bursa'dasın. Valla İstanbul'da olsa idin 'Ben ne çektim kurmulardan kurtaracağım diye' demene çok üzülürdüm çok. Zira ben ne yapsam, nasıl yapsam da kumrular yuva yapsalar, üreseler diye çabalayım duruyorum. Zaten en sonunda görmüşsündür kumrular için yaptırdığım yuvayı arılar kovan yaptılar. Geçen gün yine alt bahçe komşularımdan birinin en çok sevdiği sakız sardunyanın saksısına (ki gerçekten rengi muhteşem ve katmerli bir sakız) kumrucuk 4-5 dal çam dikeni getirip bir tane yumurta bırakmış. Aman bir üzüldü ki çiçeğim mahvolacak diye. Dedim ne olur elleme, bırak yapsınlar çiçeğe birşey olur ise ben sana bu çiçekten 10 tane alırım. Neyse canım komşum olsun artık yumurtlamış elleyemem zaten dedi ve kumrucuk iki yumurtanın üzerinde hâlâ yatıyor.
|
Bizim buradaki güvercin ve kumruların tek düşmanı var martılar,baharda yumurtaları yağmalıyorlar,daha sonra yavruları kaçırıyorlar.Allahtan bizim civcivi fark edemediler,civciv çok akıllı gerçi sık yapraklı saksıların dibinden hiç ayrılmıyor.Karga veya martı sesi duyduğunda hemen (içgüdüsel galiba)birşeylerin altına saklanıyor.Tek düşman martı dedim ama en büyük tehlikeyi atladım insanoğlu kadar zalim var mı şu dünyada,geçen sene komşu kadınlardan birisi balkonu kirletiyorlar diye değişik bir kimyasal kullanmıştı hayvancıkları tüyleri yapış yapış uçamıyorlardı.Temizliyememiştik maalesef kurtaramadık güvercinleri