View Single Post
Eski 18-07-2013, 11:00   #622
Güler
Moderatör

Güler's Avatar

Giriş Tarihi: 26-04-2007
Sayın mavisedir, pas hastalığı hızla yayılır. Captan'ı bir kere mi yaptınız?

Ben Captan'ı Tennis ile beraber karıştırarak kullanırım. Bitkiler ilaçlara kolayca bağışıklık kazanırlar. Bir keresinde Captan yapmış iseniz bir hafta sonra yine aynı türü denemeyin.

Çim alanınızın büyüklüğünü bilmiyorum ancak hastalıklar bir kere ilaçlama ile geçmiyor, bir hafta veya on gün ara ile tekrarlamanız gerekir. Sulamayı da iyice azaltın, toprak iyice kuruyunca sulama yapın. Hastalık geçmeden de çime gübre vermeyin.

Bahçemde yaptığım hatalardan biri de toprak karışımını iyi düzenlememek oldu.
Çim alanı tesis edeceğim zaman 1/3 yanık hayvan gübresi, 1/3 yıkanmış dere kumu, 1/3 de toprak kullandım.
Karışımı sererken bazı yerlerde dere kumu fazla olmuş. Çimler çıktıktan sonra o bölümlerde çimlerin yeşilden ziyade daha sarıya yakın bir renkte olduklarını gördüm. Oysa sulama her yere eşit miktarda yapılıyordu.
Sıcaklar iyice bastırınca, kum ısınıyor, suyu daha çabuk aşağıya veriyor ve bu alandaki çimler kumun ısınması ile canlılıklarını koruyamıyordu.
Çimi kaldırmak da zor olacaktı, o bölümdeki çimleri çok kısa kestik, gübre + toprak karışımını ince bir tabaka halinde serip, silindirledik. Çok az miktarda tohum atarak tırmıkla karıştırdık, kapak toprağı atamadık çünkü seviye yükselecekti. Bol sulama ile yeni çıkan çimler daha sağlıklı, kum alan da toprak altında kalmış oldu.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön