View Single Post
Eski 18-07-2013, 03:03   #620
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
İzin verirseniz bende kişisel bilgi ve deneyimlerimi paylaşmak isterim. Hemen belirteyim ki ne ziraatçiyim ne de peysajcı...

Ancak çok sayıda çim alanın oluşturulmasında, gerek teklif almak gerek ihaleye çıkılmak, gerekse piyasa araştırması yapmak suretiyle oldukça deneyimlenmiş bir son kullanıcıyım dersem oldukça doğru olur.

Çim alan oluşturulmasında 1 m2 için gereken miktar, genellikle tercih edilen 4 lü, 5 li 6 lı karışımlar için ortalama 40- 60 gram arasıdır. Bu da; tohum karışımının miktar ve oranına bağlı olarak değişmektedir. 60 gramın üstünde kullanılacak her miktar israftır, zarardır.

Torba içinde alacağınız hazır karışımlarda, bu rakamları torba üzerinde verilen kullanım bilgilerinden de rahatça doğrulayabilirsiniz. Metre kareye 100 gram ve üstünde kullanacağınız tohum 2. yılın sonunda kesinlikle başınıza kesinlikle dert olur.

Üre gübresini hiç kullanmadım ve kullanmayı da asla düşünmüyorum. Zira üre gübresi salt yüksek miktarda azot içeren ancak çim için oldukça yavan bir gübre olduğunu düşünüyorum. Çimin hem kök, hem de gövde yapısının yanı sıra yeşil renginin sağlanabilmesi için başta demir, magnezyum, çinko, fosfor, mangan gibi vs. element ihtiyacı duyar. Bu tür desteği sağlamayan gübreler benim için kesinlikle tercih dışıdır.

Bir çuval (50 kg.) üre gübresi için 100 TL nin üstünde para ödemek deliliktir diyebilirim. 17 Temmuz 2013 tarihi itibariyle fabrika çıkış fiyatı nakliye hariç 40-45 .-TL olan ve yine 17 Temmuz 2013 günü parakende satış yapan çeşitli firmalardan 60-70 .-TL arası fiyat aldığım üre gübresi için bu rakamın üstünde para ödemek bana nedense pek doğru gelmiyor.

Ayrıca tek düze azot ve içeren üre ve şeker isimli gübrelerin çimleriniz için hiç yeterli olmayacağını düşünüyorum.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön