View Single Post
Eski 17-07-2013, 22:24   #558
Rana+miraç
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster

Onlar kadar şahane olamaz belki ama bir resimde bir şey gördüm. 500. mesaja dikkatinizi çekerim. Orada arkada figüran gibi gözükseler de aslında başrolde bizim çok sevdiğimiz, yolunu gözlediğimiz Şirinler'i görebilirsiniz, tabi ancak uslu bir çocuk olursanız

İşte o Şirinler, Rana ve Angel'a birşeyleri hatırlatmalı bence.

Tırtıl demişken, söylemiştim, ilk kez bu sene ben de aynı sorunu yaşamaya başladım, türünü adını bilemeyeceğim. Nerden peydah oldular anlamadım, hiç olmazdı.

Tabi, hayvani boyutlarda büyük olduğu için ve ben bu tür arkadaşlardan biraz tiksindiğim, huylandığım için icabına bakan ben olmadım.

Gene resimlerden birinde o minik fırçaya benzeyen mor çiçeği gördüm, o nedir?

Minik beyaz sardunyan epey çalışkan gerçekten. Kocaman olmasını diliyorum. Pembe- koyu yavru ağzı arası (rengini tam tarif edemeyeceğim) renkte belediye(!) sardunyası ilgini çeker mi? Benim çekti de, ondan soruyorum. Rana, senin de çeker herhalde.

Neyse, işte böyle. Ben karanlığıma 5 dklık mola vermek için uğradım, güzellikleri gördüm sayfanda. Hepinize sevgiler.
Merhaba;

İtiraf etmek gerekirse şirinleri ben de severim ama ,favorim sünger bob kare şort. En saçma sapan maceralarını bile sıkılmadan izleyebiliyorum nedendir bilmiyorum? Belki de biz küçükken haftada bir iki çizgi film ancak olurdu, şeker kız kendi, uçan kaz, heidi gibi o günlerin açlığı olsa gerek.

Cymbelinanın sorduğu minik mor fırçanın hanım düğmesi çiçeği olduğunu sanıyordum. Horoz ibiği deyince biraz araştırdım ne çok çeşidi varmış. Belediyenin rengarenk her yere bu sene diktiği fidelerin de horoz ibiği olduğunu bu sayede öğrenmiş oldum.Benim de horoz ibiğim var tohumdan yetiştirdiğim nasıl açacak heyecanla bekliyorum.

Belediyenin aydınlatma direklerine astığı sardunyaların genetiği nedir merak ediyorum.Sıcakta , sulanmadan nasıl böyle güzel açıyorlar ve dayanıklılar bilmem. Bu sene ben de baharda eski sardunyalarımdan yeni fideler dikmiştim. Büyüdüler harika açıyorlar,seneye balkonu sadece sardunyaylamı donatsam diye düşünüyorum.

Tırtıl belası galiba bende de var. Minik maviş fidemin yaprakları tamamen yenmiş sadece yaprak sapları kalmış.Sağına soluna baktım saksıda bir canlıya rastlamadım. Toprağın içine girip mi saklanıyorlar anlamadım. Benim saksıda arkasına saklanacak yaprak kalmamış,acaba başka bitkiye geçti ben mi görmedim.

Sevgili dağçiçeği

kolayı pas hastalığı için nasıl kullandın fısfıs mı yaptın. Meşe palamutu fidemde benimde pasa benzer sorunum var. Yapraklarını koparıp atıyorum ama bakalım sonuç ?

Bu sene ben de yıldız çadırı tohumu ektim iki kere, hiç filizlenmedi. Elimde daha tohum var,seninki tohum yapmazsa paylaşırız.

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön