Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Bence 1 m² ye 150 gr. tohum fazla. Mart sonu nisan başı ekecekseniz 50 gr. yeterlidir. Mayıs sonuna kalırsanız bunu 60 gr-70 gr. yapabilirsiniz çünkü karınca faktörü başlar. Ama 150 gr. herhâlukârda fazladır.
Sevgili Emre Albayrak, mesleğinize saygım büyük, ancak Silivri'deki yazlığımızda m² ye 120-130 gr. ektiğim çim tohumları çok sık olduğundan beni hüsrana uğratmışlardı.
Sevgili Emre Albayrak, size de mesleğinize de saygım büyük, Silivri'deki yazlığımızda bahçeye çim ekerken m² ye 120-130 gr. çim tohumu attığımda sonuç hüsran oldu. Daha sonra danıştığım ziraatçılar, tohumun fazla atıldığından gelişemediklerini söylediler.
|
Yahu takılıyorum.. = ) yoksa bir saygısızlığınızı görmedim efendim.. Şimdi ben genelde uygulamalarımda 3lü karışımı 10 metre kareye 1 - 1,5 kilo çim tohumuyla yapıyorum.. Belki dediğniz gibi coğtrafi farklılıklardan dolayı ya da toprak yapısından ötürü benim tohumlarımın bir kısmı heba oluyor olabilir.. bu konuda bir bilgim yok.. Ama işte hani her eşşeğin bellediği bir yol olurmuş ya.. Benim de güvenli diye yaptığım bazı alışkanlıklarımdan biridir efendim.. Yoksa sırf sataşmak amaçlıydı mesajı tekrarım.. Alındıysanız affola..