View Single Post
Eski 17-07-2013, 03:47   #71
s.serdar
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Son 12 saattir bahçemizde tedirginlik yaşıyoruz.

Karşı komşumun bahçesinde havuz var. Evin hanımı öğlen saatlerinde havuza su içmeye gelen kahverengi,daha doğrusu toprak renkli yılan ile karşılaşmış.

Bir ay kadar öncede yan komşunun hanımı hortumla bahçe sularken bu sene nadasta olan boş tarladan, hortumdan su içmeye gelen siyah renk bir yılanla karşılaşmış ve hortumu atıp eve saklanmış. Bunu pek nedense pek önemsememiştik ama havuza gelen yılandan sonra bayağı tedirgin olduk.

Zira bahçelerimizde bazı zamanlar şort, tokyo, terlik ve hatta çıplak ayakla dolaşmaya alıştığımız için bazı tedbirler alma zorunluluğu ile karşı karşıyayız.

Olaydan sonra yazın hiç kullanmadığımız lastik çizmeleri bodrumdan çıkarıp gözümüzün önünde bir yere aldık. Yıllar önce yurtdışından aldığım ama hiç kullanmadığım içi meşin dışı lastik kaplama bahçıvan pantolonumu ortaya çıkardım. (ne işe yarayacaksa ) yine seneler önce tedbir amaçlı aldığım ancak kapağını dahi açmadığım ardıç katranımı arayıp bulup ecza dolabına yerleştirdim. Yarın 10 litrelik pet su bidonuna kırsal motorin alıp el altında tutmayı planlıyorum. En son olarak da, her ne kadar Mutlu Kutlu bey karşı çıkacak bile olsa senelerdir yapmadığım av tüfeği atış talimlerini başlatmayı düşünüyorum.

Zira bir kaç sene önce Ankara İncek’de Nisan ayında Bir doktor arkadaşımın Golden köpeğini yılan sokmasından kaybetmiştik. Bu yüzden yaz başlarında yılan ısırıklarının zaman zaman öldürücü, çoğu zamanda çok ama çok ciddi komplikasyonlar yarattığını en yetkili ağızlardan duymuştum.

Bir de köstebek tehlikesi için aldığım ve geçen sene kullandığım, kış gelirken depoya kaldırıp bu sene hizmete vermeyi unuttuğum güneş enerjili zırrrrrrr zırrrrr ses çıkaran cihazı arkamızdaki nadasta olan tarla yönünde hizmete verdim.

Name:  k.jpg
Views: 3254
Size:  77.8 KB

Bu arada iki veteriner arkadaşımı arayıp durumu anlattım. Ne tavsiye edersiniz diye sorunca ikisinden de yılan serumu al ve buzdolabında muhafaza et yanıtı aldım.

Şahsen yıldan pek korkmamakla birlikte, nedense itici bulduğum bu yaratığı bahçe evimizin ilk yılında merdiven altında canlı olarak yakalamış ve bir kavanoz içinde 5-6 gün gözetim altında bulundurduktan sonra, evimize çok uzak bir ortamda doğaya salmış birisi olarak alabilecek başkaca bir önlem olup olmadığını bilgilerinize sunuyorum.

Saygılarımla.

s.serdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön