View Single Post
Eski 15-06-2007, 08:36   #1092
aysemelike
Ağaç Dostu

aysemelike's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2005
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Ben geçen kış ektim ,bahar sonu yaz başı turuncu açtı , şu anda pembe ve beyazın da açmasını bekliyorum ama sonra ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yerinde bırakırsam ve çevresindekileri sularsam eriyeceğini söyleyenler olduğu gibi yerinden çıkarmazsam hiç bir şey olmayacağını da söylüyorlar . Buna bağlı olarak kışta ne yapmalıyım ben de bilmiyorum ?
Çiçekli Orjinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen
sayın nrş
bu bitkinin adı lavantin.Makasla şekillendirilmiş olarak parklarda çok kullanılır.
Kötü kokmuyor sayın Balıkçı gittim,kokladım,geldim.Hatırlamazmısınız eczanelerde satılan açık kolonya çeşitlerinden biri de lavantin kolonyası idi.
Bu mevsimde ve çiçekli iken tutar mı bilmiyorum ama sonbaharda dikerseniz kolay tutuyor.

Bu iki duruma cevap yazmak isterim;

Buket hanım,
Anladığım kadarı ile kıbrısta yaşıyorsunuz. Bu nedenle zambak, yıldız gibi soğanlıları topraktan çıkarmanıza hiç gerek yok.
Bu arada zambaklarınız çok güzeller...

Ve Ferda Ülkümen,
Bitkiler sonbaharda ekilirlerse dinlenme dönemine geçtikleri ve doğal su ihityaçlarıda karşılandığı için daha kolay tutarlar. Bu nedenle yeni ekimler, çeliklemelşer, **** yer değiştirmeler sonbaharda yapılır.
Ama çok istediğiniz çiçekteki bir bitkiyi mevsimsiz de ekip yaşatmak mümkün. Öncelikle çiçekli ise çiçekleri tamamen temizleyin üzerinden, sonra çıkaracağınız yerden mümkün olduğunca kökü zedelemeden ve topraklı olarak çıkarın (not: çıkarmadan önce de sulanmış ve toprak nemli olsun) , yeni ektiğiniz yerde de bol bol sulayın, kurumamasına dikkat edin, % 90 başarı sağlarsınız.

aysemelike Çevrimdışı   Başa Dön