View Single Post
Eski 17-07-2013, 00:26   #85
musa_ekrem
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-04-2013
Size katılıyorum. Önce merak sonrada sevmek gerek. Sitedeki çoğu konuyu okuyup göz gezdirdim. Hem sera yapımı hem seradaki otomasyonlar hemde hemde sera toprağının hazırlanışı konusunda forumda pek çok bilgi birikimim oldu. 3x20 metre şeklinde küçülttüm serayı. Önerilmiyor ancak hem hazır dilmelerin bulunması hemde maliyetsiz oluşu nedeniyle serayı ahşaptan yapacağım. 2 şerli 4 sıra halinde 120 kadar domates **** salatalık fidesi dikmeyi düşünüyorum. Forumda çeşme suyundaki kirecin silifoz filtre ile düşürülebileceği söyleniyor. Çeşme suyundan sera içinde bulunan 1 tonluk su deposuna bu filtrelerden geçen suyu boşaltacağım. Depo çıkışına da su zamanlayıcı koymayı ve damla sulama yaptırmayı düşünüyorum. Elinde fazla bulunan **** uygun fiyata su zamanlayıcısı bulabileceğim bir bilen varsa bu konuda yardıma ihtiyacım var. Öyle ki su zamanlayıcısı naylondan sonraki en büyük gider kalemi olarak gözüküyor ve alternatif az. Şimdilik serayı kuracağım yerde tarla domatesi var. Ağustos sonu gibi onları kökleyip bu işe koyulacağım. O zamana kadar değerli fikirlerinizi benden esirgemezseniz sevinirim. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön